Honnan tudhatom meg hogy sikerült a fedeztetés a nyúlaimnál?
Tegnap délutan hoztam a fiú nyulam mellé egy lányt. A fiú nyulam egyből meg is ugrotta a lányt többször is de nem fordult le a lányról csak elfeküdt rajta. Utana mikor leszállt róla csak feküdt és "kapkodta" a levegőt.
Kezdő nyúl tartó vagyok igy nem sok mindent tudok csak amit olvastam de erről semmit. Minden választ köszönök! :)
Látom nem jött át az első válaszomban a szarkazmus.
Amit most csinálsz, azt szaporításnak hívják. Csúnya dolog.
Nyulakat kétféle esetben lenne szabad pároztatni: ha tenyésztő, vagy ha gazdálkodó vagy.
Mindkét esetben a nyulaidból élsz meg, tehát muszáj pároztatni őket. De mind a tenyésztők, mind a gazdálkodók jó előre fel vannak készülve a párosítással, a vemhességgel, az elléssel kapcsolatos kérdésekre és a váratlan helyzetekre.
Az, hogy te most fedezteted a nyuladat, aztán a szaporulatot leadod egy állatkereskedésbe, vagy random embereknek, rossz dolog. Pont. Nem értesz a genetikához, nem tudod, hogy milyen bajai, problémái lehetnek azoknak a nyulaknak, akiket kiadsz a kezeid közül. És gondolom, arra se fordítasz nagy figyelmet, hogy valóban felelősségteljes és felkészült embereknek add tovább az állatokat, hiszen te sem vagy az.
Én a helyedben sürgősen szétszedném a nyulakat, és ha mégis vemhes lett a lány, akkor az első szaporulatot olyan embereknek adnám oda, akik már tartottak nyulakat korábban. Utána pedig letennék erről a szaporítósdiról.
Ha pedig tenyésztő akarsz lenni, akkor nagyon alaposan olvass utána a témának, mérd fel az anyagi helyzetedet és egyéb elfoglaltságaidat, beszélj más tenyésztőkkel, és számolj azzal, hogy ez egy hosszú távú elköteleződés. Így nem lehet csinálni, ahogy most te csinálnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!