Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyiket vállasszam? Állatkere...

Melyiket vállasszam? Állatkereskedés vagy tenyésztő?

Figyelt kérdés

Törpehörcsögöt vagy aranyhörcsögöt vállasszak? (Tapasztalatokat,történeteket is leirhattok)

Ha tudtok jó tenyésztőt vagy állatkereskedést Vas ill. Győr-Moson-Sopron megyében kérlek azt is írjátok le! :)

Előre is köszönöm!

2015. jún. 26. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Tenyésztő.Ott azért jobban rátudsz kérdezni a dolgokra.Még azt is megtudhatod milyen szülőktől származik.

Állatkereskedésekről sajnos nincs jó tapasztalatom.Túl korán elválasztják a kicsiket az anyujuktól.Sokszor betegen vagy vemhesen kerülnek az új gazdihoz.

2015. jún. 26. 12:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Kereskedésből semmiféle keppen.attol az is jobb ha háztól veszel.egyszer vettem kerskedesbol egy aranyhorcsogot aztmondtak par hónapos egy hetmulva meghalt..kesobb vettem háztól,vele nem volt egészségügyileg semmi baj viszont nem megfelelő volt a terrárium ezert folyton kiszökött elragta a vezetekeket.mivel nem volt tul szelid igy meg féltem is tolle.egyebkent nagyon aranyos allat. Most torpehorim van vele nincs semmi baj kedves aranyos állatka :)talan annyi a különbség hogy egy aranyhorinek nagyobb mozgasigenyre van szüksége de ezzel nincs baj szerintem mert kitudod venni konnyen szemmel lehet tartani.a torpenek viszont eleg a kis kereke azzal tokeletesen elvan de ot velemenyem szerint nem is lehet annyira elengedni apró termete miatt.sok boldogságot a jövőbeli kis allatkadhoz akárhogyan is dontesz :)majd ird meg mire dontottel
2015. jún. 26. 12:55
 3/6 gyevickie ***** válasza:

Tenyésztőt ajánlom, a kereskedések sokszor még a nemét sem tudják megmondani, a helyes tartásról, etetésről már nem is beszélve. Emellett előfordulhat, hogy a kereskedésből nem 1 hanem több állatot viszel haza: vemhesen vagy tele élősködőkkel.

Arrabona Dzsungi tenyészet, ők győriek! Egy kisállatos rendezvényen találkoztam velük, korrektnek tűntek. Törpehörijeik vannak.

2015. jún. 26. 13:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Az nem kérdés, hogy csakis tenyésztőtől vegyél. (Állatkereskedés veszélyei: beltenyészet, betegségek, vemhesség, hibridek, idősen kiadott állatok stb.)

Hogy arany vagy törpe, azt neked kell tudnod. Az unokatestvéremnek aranyhörcsöge volt, nem is volt ketrece, szabadjára volt engedve a lakásban (persze időnként szétrágott ezt-azt, de a család eltűrte)

Nekem dzsungáriai törpehörcsögeim vannak (külön tartva). Ezek is igénylik, hogy naponta kivedd őket, én vagy magamon szoktam "sétáltatni" őket, vagy az ágyon / fotelon engedem el, de akarok készíteni egy szökésbiztos "játszóteret" is, ahol egy kicsit szabadabban is elengedhetem őket, akkor is, ha egy-két percre nem is figyelek oda, csak még nem döntöttem el, mekkorát és miből (az is lehet, hogy veszek egy nagy műanyag tárolódobozt vagy egy 120-as ketrecet erre a célra, bár a ketrec elég drága lenne, inkább barkácsolni kellene valamit). Ha beírod a youtube-on, hogy "hamster playpen", egy csomó lehetőséget kidob. Amúgy az enyémeim kezesek, aranyosak:) - nekem nyilván ezek tetszenek jobban, különben nem ezt a fajt választottam volna. (Az Arrabonáról én is hallottam.)

Az aranyhörcsögnek nyilván egy kicsit több hely kell, de a tartásukban nem hiszem, hogy jelentős különbségek lennének. Bármelyiket választod, egyedül tartsd!

2015. jún. 26. 14:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Mindenképp eggyet vennék :)
2015. jún. 26. 17:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Az aranyhörcsög mellett döntöttem :D De sajnos tenyésztőt még nem találtam :(
2015. jún. 27. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!