Miért rágja a tengerimalacom a ketrecét?
Figyelt kérdés
van egy (lassan) 2 éves tengerimalacom, és folyton rágja a ketrecét... a fogkoptatót nem használja, rendesen foglalkozok vele, és rendesen kap enni.2015. jún. 18. 17:08
1/6 anonim válasza:
Valamiért az a fogkoptató nem szimpatikus neki, ezért gondolom, rászokott arra, hogy a ketrecet rágja (részint unalomból is, nyilván nem szórakoztathatod egész nap, ráadásul egyedül tartod, a tengerimalac pedig igényli a fajtársat). Próbálkozz másféle fogkoptatóval, de ha már régóta a ketrecet rágja, nem biztos, hogy leszokik róla. (Az én hörcsögömnek sem tetszett az első fogkoptató, amit vettem neki, de amikor láttam, hogy nem használja, másikkal próbálkoztam, az bevált.)
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2015. jún. 18. 22:09
3/6 gyevickie válasza:
Széna neki a fogkoptató! Az unaloműző is egy kicsit. A legjobb az lenne, ha társa lenne.
4/6 anonim válasza:
Bizony, kellene mellé társ, a fogkoptató meg felesleges.
Viszont az nem garantált, hogy ettől leszokik róla. Az én idősebbik malacom akkor rágja őrült módjára a rácsot, ha kifogyott a széna a tartóból. Az mindegy, hogy mellette az emeleten, a szénagömbben vagy a forgácsban van-e még, ha a tartóban nincs, akkor vége, megőrül :D Néha annyira belejön, hogy még akkor is csinálja, amikor már kiraktam neki a következő adag szénát.
Szóval inkább ilyen "rossz szokás", mert a kisebbik malacom sose szokott rá, bár tesz néha egy-két tétova próbálkozást, de nem rágja úgy a rácsot, mint a nagyobbik.
5/6 A kérdező kommentje:
Volt a malacomnak egy testvére, de sajnos elpusztult :(, és szénát mindig adok neki..
2015. jún. 21. 22:19
6/6 anonim válasza:
Attól még vehetsz neki új társat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!