Csincsilla tartok segitenetek a dontesben?
Előző vagyok, találtam egy ilyen kis útmutatót:
Legalább 60x80 cm alapterületű, 100-120 cm magas ketrec kell neki, rácsos polcok kizárva.
2. Azonos nemű társra van szüksége. Tehát derítsd ki a nemét és szerezz mellé társat, egyedül nagyon hamar meghal.
3. Rágós? Ő egy rágcsáló. Évente 80 centimétert nő a foga, muszáj folyamatosan és mindent rágnia. Adj neki fogkoptatókövet, iszonyat sok faágat (fűzfa jó, de ne a városból, inkább tópart, stb., gyümölcsfák amúgy is kizárva, a legtöbb mérgező), ytong téglát, stb.
4. Enni tenyésztápot vagy Versele Laga Chinchilla Complete tápot egyen, az összes többi kaja moslék számukra konkrétan.
5. A csint nem lehet simogatni, 100ból 1-et talán. Soha ne próbáld meg akarata ellenére megérinteni és soha ne vedd ki a ketrecéből, mert akkor oda a bizalom! Várd meg, amíg ő jön ki és megy oda hozzád. Ilyenkor egy kis nasival (csomó gyógynövényt szeretnek! semmi mazsola, kukorica, tökmag, szotyi - ezek tilosak!) jutalmazhatod a bátorságát. Nálam a 6 csinből egy év mindennapos foglalkozás után egy engedi magát megérinteni... szóval ne add fel! :)
6. a csinnek minden nap legalább fél óra mozgásra van szüksége a ketrecen kívül. Tedd biztonságossá a szobád. Szóval ne érjen el kábelt, papírt, stb.
7. Igen, ki tud szakadni a farka, szóval soha ne a farkánál fogva emeld és ne is rángasd! Nyúlj alá két kézzel a hasánál és úgy tartsd. Sokkal nagyobb biztonságban fogja magát így érezni... :)
8. Mindig legyen előtte jó minőségű (tehát ne Panzis...) zöldes színű széna! Azt állandóan ennie kell, ettől kopnak a hátsó fogai.
9. Nem tudom, hogy mondták-e, de a csincsilla elég gyenge állat. Ha lebetegszik, akkor 12-24 óra alatt elviszi bármi, úgyhogy ha beteg vagy lehet, hogy beteg, akkor nagyobb figyelem és azonnal hozzáértő, egzotikus kisállatorvos.
Remélem segíthettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!