Milyen kisállatot tartsak? Létezik nekem megfelelő?
Nem szeretnék madarat, hüllőt. Görényem,patkányom nem lehet. Nyulat, degut, csincsillát nem szeretnék. A hörcsögöm szerettem, de azt sem szeretnék mert úgysem találok olyan szép hófehér és aranyosat mint ő volt. Tengerimalacon és patkányon gondolkozom. (anyut még győzködöm) Tengerimalacról nem tudok nyilatkozni. Lehetőleg nagyobb legyen mint egy aranyhörcsög + ne legyen annyira buta. Jó lenne ha sokat lehetne simizni, érdeklődne irántam.
Tudok az állatok tartásáról, tudom melyiknek kell társ, mekkora ketrec. Ilyen féle felvilágosítást nem kérek! :D
Inkább az állat tulajdonságaira,jellemére lennék kíváncsi. Szeretném ha ölben maradna.
Cicám 100% hogy nem lehet, a kutyákra meg allergiás vagyok.
A patkány okos, ragaszkodó, kedves, tanítható állat, viszont annyira az nincs nyugiban, mindig mászkál, játszik, szaladozik, persze simizni lehet közbe, de nem egy ölbeállat, max ha nagyon fáradt már. Olyat még nem láttam csak mikor beteg volt. Ja igen, a betegségek miatt csakis megbízható tenyésztőtől szabad venni.
Tengerimalac aranyos, simogatható, de kb ennyi, olyan aranyhörcsögszerű, nekem annyira nem jön be. Akkor már inkább aranyhöri.
Szia! Szerintem a tengerimalac az ideális (láttam, hogy írtad, hogy félős) állat. Ha kicsi korától tartod akkor (tőled legalábbis) nem fél. Szerintem elég jól tanítható, és a simogatást is szereti. Nem szokott sokat mozogni, talán 1 éves koráig, szóval az öledben is simán elüldögél. A hátránya az, hogy ha nem jól tartod elkaphat csúnya betegségeket is. (Nekem sajnos fekélyes lett a lába ezért pusztult el, de 5 évig élt.)
Szóval összefoglalva: Tanítható,aranyos,nyugodt,simogatható,kicsit beteges, akár 8 évig is elél, (nekem legalábbis)tökéletes házikedvenc. Ennyiben tudtam segíteni remélem hasznodra válik :).
A tengerimalacoknál nagyon jellemfüggő, hogy szereti-e a simit, babusgatást. Az enyéim nem szeretik, és ahogy a legtöbb malacostól hallom, sokan vannak még így. Persze a többség eltűri, meg kuttyog közben, de nem fogják szétbontani a ketrecet azért, hogy ölbe vedd őket :D Szóval ha olyat akarsz, aki érdeklődik irántad, akkor én nem javaslom a malacot.
A patkányokról azt hallom, hogy hihetetlen intelligens állatok, ha nem ódzkodsz tőlük, valószínű jobban jársz egy patkánnyal, mint egy malaccal, legalábbis szocializáció szempontjából.
Mit szólnál inkább sünihez? :) Volt egy barátom aki sünit tartott házikedvencnek, törpèt, nem hagyományosat..ès tèny hogy este zizegett, purrogott, matatott a forgácsban (mivel esti állatok), de elèg kèzbebabusgatós kis lurkók.
Vagy..szerintem a mókusok is egèsz cukik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!