Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért nyöszörög a törpenyuszim?

Miért nyöszörög a törpenyuszim?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem egy törpe kossorú nyuszit, kisfiút 6 hónapos. A testvéreivel volt eddig egy ketrecben, de mikor érte mentünk pont akkor verte meg egyeiket és ezért ki lett véve a tesóitól. Nekem ő tetszett meg annak ellenére hogy ilyet csinált és van egy pötty a szemében!Haza hoztuk adtam neki inni és enni és hagytam hogy magatól kezdjen mászkálni a ketrecében!De nem nagyon mozgolódott benne és kb. másfél óra leteltével azt vettem észre hogy olyan mintha "nyöszörögne,morogna"...!Ezt csinálta egész éjjel szünetekkel!Mindent elovastam hogy kell vele bánni, tartani, de ezt sehol se olvastam ezt miért csinálja...!Valaki segítsen nekem a válaszban!
2010. febr. 28. 10:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sír, meg mérges hogy nincsenek ott a testvérei.

Adj neki egy plüssjátékot. Barátnőm törpenyuszija egy plüssbabával együtt nőtt föl, aztán később mikor már nagy volt, akkor is azt hurcolászta mindig magával, vitte ide-oda, amikor kiengedték a ketrecből.

És még egy fontos. 2 hétig ne engedd ki, akármennyire is szeretnéd, akkor megszokja h oda kell bogyózni, és később mikor kinyitod a ketrecet, nem fog szanaszét bogyózni a földre.

Én pl az én nyuszimmal ezt nem csináltam meg. Kiengedtem első nap, és hát nem lett szobatiszta sosem.

A barátnőmé viszont igen :)

Csak keményen.

De azért nem baj ha odamész a ketrecéhez és szórakoztatod, adsz neki szénát kézből, meg minden zöldséget, ami nem K betűvel kezdődik.

(1-2 szem mazsolával is kényeztetheted, csak ne túl sokszor, mert elhízik)

2010. febr. 28. 10:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is azért ad ki ilyen hangokat, mert nem szokta még meg a helyét. Végül is csak tegnap vetted, új még neki nagyon a hely, plusz egyedül maradt hirtelen, nincsenek ott a tesók. Idő kell, míg ez az új helyzetet megszokja. Addig is kiveheted ha hagyja, simogatni az öledbe, attól függetlenül, hogy nem engeded még el futkosni a szobában.
2010. febr. 28. 11:13
 3/3 anonim ***** válasza:
pötty a szemében? sztem vidd el dokihoz mutasd neki meg hátha tud rá mondani valamit, nyöszörögni meg azért nyöszörög mert hiányoznak a tesói és új a környezet
2010. febr. 28. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!