Akiknek van nyuluk, ti egyedül tartjátok őket vagy több nyuszitok van?
#1 ha megajándékoznád egy társsal, akkor ivartalanítsd a bakot, és hozz mellé egy ivartalanított nőstényt. Ez szinte mindig működik, első pillantásra egymásba szeretnek:) Ráadásul mivel a bakhoz hozol nőstényt és nem fordítva, könnyebb is a dolgod (a nőstények sokkal területvédőbbek). Persze nagy ritkán előfordul egy-egy olyan nyúl, aki nem tűr el maga mellett mást, de a nyuszik 99%-a csak más nyuszival érzi igazán jól magát.
#2 Én a helyedben beszereznék mellé egy társat, meglátod mennyivel boldogabb lesz a nyuszid, ha majd barátokká válnak:)
A legjobb két különböző nemű ivartalanított nyuszkó, de 2 lány (leginkább két ivartalanított lány) is többnyire kijön egymással (előbb-utóbb). Két ivartalanított fiú is jóban lehet, nem lehetetlen, de valószínűleg nem lesz egyszerű az összeszoktatás. Viszont a végeredményért megérti. Ezeken kívül semmi más kombináció nem jöhet szoba. Tehát ivaros bak és még egy bak függetlenül attól, hogy az ivartalanított-e, illetve ivaros fiú-lány páros vagy pedig ivaros fiú és ivartalanított lány együtt soha!
#5 Simán lehet mindhárom lány, az egyik valószínűleg álvemhes volt. Az ivartalanítás a megoldás.
Egyébként nem azért kérdezem, mert nem tudom, hogy egyet vagy többet vegyek. Nekem kettő van, két lány. Nem testvérek, teljesen más fajták és nem is egyszerre hoztam őket, de mégis imádják egymást.
A kérdést azért írtam ki, mert ahogy én látom, többnyire minden kedvencként tartott nyúl egyedül van. Ráadásul ketrecben.. És a magyarok többsége meg van győződve róla, hogy a nyúl egyedül is elvan. Pedig társas lény, nem igaz, hogy magányosan is jó nekik. Általában ha egyedül van a nyuszi, nem látjuk rajta, hogy ő unatkozna és szomorú lenne úgy, csak akkor, mikor mellé kerül egy másik, és azt látjuk, mennyire szeretik egymást, játszanak, futkároznak, összebújnak..
Az emberek a vadonélő nyulakhoz hasonlítják a házinyulat, mikor teljesen mások. Tulajdonképpen nincs is bennük közös. Max hogy ugrálnak, de még azt is máshogy teszik... Az ezer eltérésből néhány: a vadon élők szőrösen, látva születnek, fészekhagyók, miután elmentek egyedül élnek. Azok a nyulak, amiket mi itthon hobbiállatként tartunk születésükkor csupaszok, vakok, fészeklakók és mikor kifejlődtek rendesen, maradnak, nagy csapatokban élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!