Törpenyuszi nulláról kezdve mennyibe kerül?
Lányomnak szeretnék egy nyuszit mert elszökött a 4 éves kutyánk. Nem akarok uj kutyát.
Tehát szeretnék egy nyuszit ketreccel evő ivó nem tudom mikkel , ami kell neki.
Szeretném az udvaron tartani, persze csak nyáron. Télen bent.
Mit kell veni, és kb mennyi lesz árban a vége?
nyul mennyibe került? terrec menniy? stb....
köszi
-Ketrrec(5000) a fennttarttás havonta(3000-4000ft)
-nyúl(változó) Meg persze sétáltatni kell!!!
-szalma(600-700ft) Jó beszerzést!!
-nyúltáp(500-1000ft)
-alom(2000ft)
-itató(500ft)
-etető(500ft)
köszi a válaszokat.
és milyen fajtát érdemes venni?
mármint milyen fajta nyulat?
neten találtam használt ketrecet wc vel meg itatóval 5000ft-ért nagy méretben de használt. Szabad ezt megvenni? Lefertőtleniteni persze.
Véleméyn? Vagy csak ujat?
ha nincs hibája, és tényleg megfelelő a mérete, akkor szerintem nincs akadálya, meg szabad venni.
nekem holland lógófülű nyuszim van, ők kicsit nagyobbak, de amúgy nagyon aranyos mindegyik nyuszi :) esetleg még a Bunny Rescue-tól (facebookon ezen a néven meg lehet találni őket) lehet örökbe is fogadni felnőtt nyuszit :)
Itatóból én vennék újat, de a ketrec ha nem sérült, és persze rendesen ki van tisztítva, fertőtlenítve, miért ne.
Viszont ha jól sejtem, most benti ketrecre gondolsz. A kintiek mások, hiszen bírniuk kell az időjárást, ezért drágábbak is. Valamint ott is biztosítani kell neki a biztonságos mozgást, amihez még külön kell neki egy elkerített kifutórész, amit sem átugrani, sem alatta kiásni nem tud.
Törpenyuszik amennyire látom tenyésztők hirdetéseit, kb. 8000 Ft-tól kaphatóak. Írta itt vki olcsóbban, de annyiért inkább szaporítós vagy állatkereskedésből származó nyuszit lehet kapni, aminek több veszélye is van:
- nem is törpenyúl, jóval nagyobb lesz, mint amilyennek mondják,
- keverék, aminek különféle egészségi kockázatai vannak, rosszul nő a foguk, ezért állandóan orvosi kezelésre szorulnak
- félősek, ijedősek, akár úgy bestresszelhetnek, hogy a hazavitel utáni reggelen egy halott kisnyuszit találtok a ketrecben.
Tehát mindenképp tenyésztőt keressetek, ahol már kiskorukban is szoktatva vannak kézbevételhez, alomhoz, stb. Egészséges kisállaton sohasem szabad spórolni.
Mellesleg a kutyát is lehetne keresni, hiszen nyilván van benne chip - ugyebár kötelező, és feltételezem törvénytisztelőek vagytok -, tehát ha befogják valahol, be tudják azonosítani a gazdát.
Azt azért én még hozzátenném, hogy az oltás amit be kell neki adatni az lehet 2000 ft-tól akár 6000 ft is. változó, hogy hol mennyi. Ezt az oltás fajtájától függően évente vagy félévente kell beadatni, ha nem akarod, hogy így nézzen ki: [link]
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ha beteg lesz elég drága az orvos, egy bélleállás akár 20 000 ft-ba is kerülhet és akkor talán még nem mondtam sokat. Szóval ezeket is figyelembe véve gondold át, hogy biztos nyuszit akartok-e :)
tegnmap 12.50
feltételezésed helytálló, chipes a kutya de lévén, hogy nem gps:) max akkor lesz meg a kutzya ha valaki beviszi egy orvoshoz ahol leolvassák melyre igen kicsi az esély egy 2 kilós hófehér cukorfalat kutya esetében . De köszönöm kioktató válaszod, megint bebizonyitottads most épp te hogy milyen okos emberek vannak itt :)
néha el lehetne go dolkodni hogy esetleg egy nálad normálisabb ember áll a másik oldalon?
off
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!