Aranyhöri vagy törpenyuszi? Melyiket válasszam?
Sziasztok! Aranyhörin és törpenyuszin gondolkodom, nem tudom melyiket vegyem meg. Kinek,mi a tapasztalata? Nyuszit oltani kell? Panelban lakom. Légyszi írjátok le, mik a tapasztalatok. Köszi
Azt olvastam,hogy a höri akkor alszik,mikor én fent vagyok, tehát nagyon szeretgetni sem lehet. A nyusziról meg sok betegséget olvastam.
Nem igaz hogy nem lehet szeretgetni,nekem dzsungáriai törpehörcsögeim voltak,igaz sokat foglalkoztam velük,szelídek voltak,volt hogy úgy tanultam hogy a fiú a vállamon üldögélt.Szóval de, ki lehet venni nappal is őket,sőt ki is kell,mert akkor nem lesz kezes,szelíd.
Terráriumban voltak,saját barkácsolt házikóval,takarítás túl sok gondot nem okozott,Nehéz kerámiatálat kaptak hogy ne borogassák ki a zöldet,illetve a tápot se,mozgásigényük is kevesebb mint egy nyuszié.
Nyulam még nem volt.De az egyik veszélyes betegségük a szúnyogcsípéssel terjedő myxomatózis ellen be szokták oltani őket,legalábbis a kerti nyulakat mindenképp be kellene.
A nyúl csak akkor büdós, ha nincs takarítva.
Viszont nem túl csendes állat, rácsot ráz, kapar, dobbant, ha rosszul neveled, agresszív lehet, és ivaréretten jelölhet pisivel, szexuálisan zaklathat, vagy a nőstény lehet álvemhes is.
A vedlés sem egy leányálom, bár megfelelő felszereléssel, és idő ráfordításával kezelhető.
Az emésztésük is érzékeny, oda kell figyelni az etetésnél, de egy jól tartott nyuszi 8-10 évig elél.
Ennek ellenére imádnivaló szőrgolyók, csak nagyon utána kell járni a tartásuknak, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés. Sokan esnek bele a hibába, hogy cuki, meg aranyos, ahogy kergenyulazik a szőnyegen, de amikor kiderül, hogy kicsit többről szól a dolog, akkor kirakják őket.
Nézz szét a tenyésztőknél, nagyon sok info van a honlapokon, és sok helyen születtek kicsik is a napokban. Ha nem akarsz venni, akkor pedig a nyúlmentésnél keresgélj, vagy várj húsvétig, sajnos mindig sok nyuszi keres gazdát utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!