Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Fiú vagy lány törpenyuszit...

Fiú vagy lány törpenyuszit ajánlotok inkább?

Figyelt kérdés
Most állok nyuszivásárlás előtt. Légyszi írjatok fiú és lány nyuszi jellemzőket. Melyik a barátságosabb?
2010. febr. 22. 21:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem rögtön akarok tőle szabadulni. Régóta próbálkozok a kézhez szoktatáshoz. De mikor lóg a kezemen, meg olyat beleharap a lábamba hogy bevérzik, akkor szerintme kicsit érthető hogy nem szeretném ezt minden egyes nap magamnak. És nem, nem főzöm a levesbe. Valószínűleg be fogja venni egy tenyésztő.
2010. febr. 25. 13:59
 12/18 anonim ***** válasza:
A nyulak alaptermészetükből adódóan nem agresszívek, ezt vagy a félelem, nem megfelelő bánásmód válthatja ki vagy leggyakrabban az ivarzás. A hormonok teljesen megváltoztathatják a nyuszik viselkedését. Ez lehet időszakos, átmeneti, majd később lenyugszik a nyuszi, de van hogy nem tehát érdemes ivartalaníttatni, ez az esetek 90%-ában megoldja a problémát. A te nyuszid kezdettől fogva ilyen agresszív volt vagy később, az ivarérés idején vált hirtelen azzá? A ketrecén belül viselkedik így veled vagy azon kívül is?
2010. febr. 25. 19:22
 13/18 A kérdező kommentje:
Az elején nagyon aranyos volt. Aztán elkezdett ketrecen belül harapni, majd ketrecen kívül is. Tehát kiengedem, és azonnal támad. Kb. 5 hónapos a nyuszi, és másfél hónapja van itt. Rengeteget szeretgettem, szinte egész nap kint volt, aztán egyik napról a másikra elkezdett egyre vadabb lenni. Már hozzá sem merek érni, mert azonnal támad ha a közelébe megyek.
2010. febr. 25. 21:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Értem, akkor biztosan ivaros viselkedés. A ketrecen belüli támadás normálisnak mondható, ez a nyúl saját felségterülete, itt ő a főnök és nem szereti ha mások nyúlkálnak benne, ilyenkor morog, támad, harap. Ezzel nincs is semmi gond, csak akkor nyúlj a ketrecbe ha a nyuszi nincsen benne, még ha enni adsz neki akkor is. Kint már más a helyzet, a lakás többi része a te területednek kéne lennie, de a nyussz most azt gondolja hogy kint is ő a főnök ezért támadással mutatja ki a dominanciáját feletted. Tudatosítanod kell benne hogy te vagy a főnök és nem ő. Erre a leghatásosabb módszer hogy amikor támadni akar akkor megfogod a tarkójánál és határozottan de finoman lenyomod a fejét a földre. Tartsd lenyomva egészen addig amíg a nyuszi már nem ellenkezik nem próbál kiszabadulni hanem "behódol". Ez nem fáj neki, csak úgymond sokként éri, ezt csinálják a nyulak egymás között is a dominancia harcokban. Fontos hogy ezt minden alkalommal tedd meg amikor támad, következetesen, előbb utóbb valószínű hogy meg fogja érteni miről van szó. Ja és ezt csak ketrecen kívül csináld, a ketrec az maradjon az övé. Ha mégsem válna be akkor marad az ivartalanítás ami meg fogja oldani a problémát.
2010. febr. 25. 22:59
 15/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok és annyit még hozzá tennék hogy a nyuszi 5 hónapos és ez általában az ivarérés időszaka. Az én nyuszimnál is az első néhány ivarzáskor jöttek elő ilyen erősen az ivaros viselkedés jelei aztán egyre kevésbé és mostanra, 2 év után már szinte semmi gond nincs vele. Vagyis légy türelmes, lehet hogy átmeneti időszak ez, ne mondj még le róla! Másrészt ez elég tipikus viselkedés a nyulaknál, szinte mindegyiknél előjön kisebb vagy nagyobb mértékben. Tehát ha új nyulat is veszel akkor sincs rá semmi garancia hogy nem fogsz megint ugyan ebbe a probléma ütközni. Ha bármi kérdésed van még akkor szívesen válaszolok, adhatok esetleg tanácsokat.
2010. febr. 25. 23:12
 16/18 A kérdező kommentje:
Már próbáltam leszorítani, de vagy hozzá sem tudok érni, mert annyira figyel hogy honnan jön a kezem, és azonnal támad, vagy ha leszorítás után is támad megint és megint. De köszönöm a segítséget, nagyon aranyos vagy! =)
2010. febr. 26. 13:36
 17/18 A kérdező kommentje:
próbálkozok még a neveléssel kicsit.
2010. febr. 26. 13:37
 18/18 anonim ***** válasza:
szerintem a lány jobb lenne mert nem kéne ivartalanítani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. márc. 15. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!