Nem eszik az új kismalacom? SEGÍTSÉG? (tengerimalac)
1 napja vettem meg a kismalacomat (Tengerimalac) és nem eszik nem iszik. Amikor elmegyek a ketrece mellől akkor feloldódik mozog de amikor észreveszi hogy közeledem bebujik az egyik sarokba és onnan figyel.
Eddig a simizést sem bírta bár az mostmár egy fokkal jobb mert engedi. De még mindig nagyon félős.
Kérlek segítsetek. Főleg gazdik nektek hogy sikerült ezt leküzdeni? (kezdő malac tartó vagyok) Köszönöm előre is a hasznos válaszokat!
Széna! Az mindenképp legyen előtte, akár a ketrecben.
Friss, tiszta víz önitatóban, vagy tálkában, ha az itatóból nem szokta még meg az ivást.
Most hagyd őt egy picit, ne szeretgesd agyon, tudom, nehéz megállni :), de hadd szokja az új környezetet. Esetleg betehetsz neki egy házikót, amit nem tud szétrágcsálni, de el tud bújni benne, akkor növekszik a biztonságérzete. Hidd el, ha kicsit feloldódik, el fog kezdeni enni, inni.
Tehetsz be neki egy nagyon pici zöldséget is, pl. céklát, répát, uborkát, paprikát (de egyszerre csak egyet), vagy egy kis száraztápot, hátha meghozza az étvágyát.
Ha holnap reggelre még mindig érintetlen a kajája, azért a helyedben elmennék egy jó állatorvoshoz, de szerintem ez csak a kezdeti izgalom lecsapódása nála.
Legyen háza!!
Tarts a kezedben pl. uborkát, vagy répát mert azt szeretik a malacok. Ezután próbáld őt csalogatni, de ha nem megy akkor rakd az ujjad közel az orrához, hogy megszaglásszon és megismerjen, mert minden malac új környezetben félős.
De!! Mindenképpen vegyetek neki társat, hogy ne legyen egyedül mert a tengerimalac TÁRSAS ÁLLAT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!