Melyiket érdemesebb tartani? Tengerimalac vagy hörcsög
Nektek melyik van vagy melyiket tartanátok? Sok a külömbség a két
állat között? Segitsetek pls. 13/L
Szia!
Nekem volt hörcsögöm és most két malacom van. Utóbbit jobban szeretem mert értelmesebb, a hörcsögök szerintem nagyon buták viszont kisebbek, ezért kisebb hely kell nekik és kevesebb kaja.
Ha nem szeretnél sok pénzt költeni, akkor inkább a hörcsögöt válaszd. Viszont ha jobban szereted az "értelmesebb" állatokat és nem gond, ha a kajára többett kell költeni ill néha zajonganak az éjszaka közepén, akkor inkább malacot.
Aranyhörcsög, sokkal aranyosabb! Aki ért hozzá az tudja hogy milyen okos, nekem is hallgatnak a nevükre, meg odajönnek hozzám ha hívom őket, stb.!
Arra figyelj hogy egyedül kell tartani!
A tengerimalacok nagy előnye, hogy sokkal tovább élnek, mint egy hörcsög, kb. 6-10 évig! A hörcsögök ellenben (fajtól függően) 1,5-4 évig. Sokban különböznek egymástól:
-a tengerimalacok társas állatok, a hörcsögök közül csak a campbell, a roborovszki és a kínai csíkos ilyen
-a hörcsögök éjszakai állatok, a tengerimalacok nappaliak
-a tengerimalacok fűevőek (a magvak súlyos egészségügyi gondokat okoznak nekik), a hörcsögök magevőek
-stb.
Igazából mindkettőt ajánlom, más-más előnyeik vannak, de mindkét faj nagyon aranyos tud lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!