Tengerimalacnak zöldséget honnan vegyek?
Figyelt kérdés
Nemrég vettünk 2 tengerimalacot, szeretnénk őket jól tartani, kapnak is mindent ami jó, de Gemon oldalán olvastam, hogy nemigazán jók a boltban és piacon árult permetezett zöldségek. De most azért ugye nem kell annyira komolyan venni, hogy nekik biot vegyek mindenből?? Régen nem volt ilyen lehetőség és rengetegen tartottak jól malacokat, a mi régi malink is azt a zöldséget kapta amit a boltban vettünk és semmi baja nem volt. Én nagyon szeretem őket, de ez szerintem kicsit túlzás lenne, Ti hogy oldjátok meg?2015. márc. 28. 05:33
1/8 anonim válasza:
Nyugodtan vegyél neki a boltban, csak előtte alaposan mosd meg vagy ha lehet, hámozd meg!
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, most kicsit megnyugodtam :) Mert minden nap kapnak valamit megmosva, de akkor meg is hámozom.
2015. márc. 28. 06:43
3/8 anonim válasza:
Nekem 3 malackám volt, mindannyian bolti zöldséget és gyümölcsöt kaptak. Soha semmi bajuk nem volt.
4/8 A kérdező kommentje:
De jó, köszönöm :)
2015. márc. 28. 06:54
5/8 anonim válasza:
Nekem is volt kettő és ők bolti kaját kaptak amibe volt zöldség,gyümölcs,mag. De nem muszáj neki boltit adni, lehet minden zöldséget,gyümölcsöt csak az a legfontosabb hogy olyat soha ne adj neki aminek a kezdőbetűje:K. Nem szabad neki:pl:Kukorica,Krumpli...
6/8 anonim válasza:
Az én malacaim is bolti zöldséget kapnak mióta megvannak. Jól megmosom mindig, esetleg ha nagyon gázos helyről van akkor levágom a héját is, de eddig soha semmi bajuk nem volt. Az egyik már 6 éves lesz.
De most hogy jön a jó idő, lehet nekik a zöldség mellé gyomokat is adni, pitypang, lóhere, tyúkhúr, stb. Nagyon szeretik. Ezt viszont tényleg jó helyről kell szedni (mezőről például), ahol nincs autóforgalom, meg kutyák se pisálják le nagyon.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget, nemsokára kapnak majd almafaágat is rágcsálni vegyszermentes helyről :) Az én malackáim kb. 3 hónaposak, mikor rájuk jön a mászkálás, ugrálnak, popcornoznak, jól érzik magukat, de nagyon sokat elvonulnak és pihennek is napközben, ez normális?
2015. márc. 28. 11:32
8/8 anonim válasza:
Normális mert az enyéim is ilyenek voltak.Bár az enyéim kevesebbet aludtak napközben mert játszottam velük.Esetleg lehet neki berakni papírdobozt amiben el tud bújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!