Melyik a jobb egy nyúlnak?
Melyik a számára megfelelőbb, egeszségesebb etetés?
Első variáció: sima nyúltápot kap, ami ilyen henger formájú kis hosszúkás valami, nincs benne semmi egyéb dolog. (Amúgy tudja valaki, hogy ez miből van, mi ez egyáltalan? Érdekelne az összetétele.) És mellé kap egy kevés zöldséget, gyümölcsöt.
Második variáció: ilyen tasakban kalható nyúleledelt kap, ebbe már van mindenféle gabona, szárított zöldség, gyümölcs, vitaminok stb. Néha ez mellé is kaphat friss zöldet.
Azért nem tudom melyik lenne jobb, mert elvileg ugye nagyon kell figyelni az etetésre és könnyen elhízhat. Ha olyat kap, amibe már van alapból mindenféle dolog akkor az még sokkal hízlalóbb. Persze tudom, attól függ én mennyit adok neki, de akkor is szerintetek melyik a jobb?
70%-ban szénát kell, hogy kapjon, az a fő tápláléka.
Mellé kapjon tápot (legjobb a Versele laga cuni complete) egy keveset.
Zöldség, gyümölcs csak nasinak egy kevés.
Magvak, gabona ne nagyon legyen!
Látom a táplálásnak nen sikerült rendesen utánanézni.
A legfontosabb a korlátlan széna!! Ezen felül kaphat 1-2 evőkanál tápot (a pelletált tápok a legjobbak, azokból nem tud válogatni, mint a vegyesből. A legjobbak a halywood, versele laga cuni fit és cuni complete. Takarmánybolti gyógyszeres hízótápot ne vegyél), és hetente 2-3 szelet zöldséget, vagy gyümölcsöt. A tápváltás ne történjen hirtelen, ha új fajtát veszel, mindig a régihez keverj az újból egyre többet, amíg a régi el nem fogy.
Persze tudom hogy a széna a legfontosabb, csak elfelejtettem leírni , az annyira alap. Természetesen a széna mellé gondoltam a fenti két variáció egyikét.
Nehéz döntenem, mert bár a vitaminos mindent tartalmazó táp jobbnak tűnik , az tele van fölösleges dolgokkal illetve sok zöldség, gyümölcs gabona van benne, amiből keveset kell kapnia. A másikba ilyen nincs, és én tudom szabályozni mellette, hogy pontosan miből mennyit kapjon. De az az olcsó hengeres valami azért mégsem túl biztató. Meg nem tudom pontosan miből van. De akkor lehet jobb a drágábbik táp.
Az ilyen tápkeverék hülyeségeket el kell felejteni, a lényeg a széna! Ha szénán élne csak az is bőven jó lenne neki, mert minden vitamin megtalálható benne, amire szüksége van a szervezetének!
Mellesleg az én receptem: nagyon kevés (!) tengeri, zab, árpa, napraforgómag, jó minőségű széna (!), zöldséghéjak, szezonálisan lucerna, friss zöld fű stb stb.
Helyes étkeztetésről itt megtalálsz dolgokat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!