Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyit kell foglalkozni egy...

Mennyit kell foglalkozni egy tengerimalaccal, ha egyedül tudjuk csak tartani?

Figyelt kérdés
2015. márc. 10. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyedül NE TARTS malacot!!!!
2015. márc. 10. 15:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Figyelj! Tudom, hogy ez nem jó, viszont a szüleim döntését nem vonhatom kétségbe.
2015. márc. 10. 15:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor mondd a szüleidnek hogy próbáljanak ők is egymagukban élni életük végéig. Na a malac is pont úgy érezné magát... szarul, akkor is ha egész nap vele foglalkozol. Neki nem ember társ kell.

Vagy szerzel még egy malacot, mert ahol egy elfér ott kettő is... vagy egyet se tarts.

2015. márc. 10. 16:05
 4/8 A kérdező kommentje:

Sok ismerősöm tartja egyedül a malacát, és semmi bajuk.

És nekik hiába mondom, vagy pofázok, mert ők szülők, és mindig csak nekik van igazuk.

2015. márc. 10. 16:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Kérj másik állatot. A malacnak nem jó egyedül.
2015. márc. 10. 18:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Neked jó lenne egész nap egyedül?

Egy malac-kolóniába a vadonba 20-25 malac is együtt él, szerinted egyedül milyen érzés neki?

2015. márc. 12. 18:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Bizony nem jó egyedül tartani, de ha valaki csak így tudja tartani akkor már mindenki rögtön azt mondja, hogy ,, Inkább ne is tarts malacot ha nem tudsz kettőt venni" Ez olyan mint, hogy ha nem tudsz két gyereket vállalni egyet se vállalj. Nem! Nyugodtan tarthatod egyedül, de minél hamarabb próbálj társat szerezni neki. Egyébként egy-két óra szaladgálás a lakásban, meg kb.2 óra ölben lévő babusgatás, de legjobb ha minél több időt tudsz vele tölteni. Ennek nincs határa. Az én malim is egyedül van és a ketrecéből akármikor kimehet szaladgálni. Teljesen boldog egyedül is. Igen az egy tény, hogy társas állat, de ha valaki csak egyedül tudja tartani akkor sem lesz semmi baja.
2015. márc. 14. 13:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző, azt nem mondom, hogy bele fog pusztulni, de láttál már malacot egyedül, és aztán egy másik malac társaságában? Én láttam, az egyik kisfiúm egyedül volt a társa halála után kb. 2 hétig, és össze se lehetett hasonlítani az előtte/utána lévő önmagával. És ez csak 2 hét volt...

Egyébként kérdező, ha a szüleid tényleg ennyire lesz*rják a malackád igényeit, akkor mi lesz, ha megbetegszik? Mert az rengeteg rohangálás, pénz és szívás, amiből nekik is ki kell venni a részüket (amíg rájuk vagy szorulva). Vagy arra is csak legyintenek majd? A szüleid együttműködése nélkül ez nem megy. Szerintem várnod kellene az állattartással, amíg a saját lábadra állsz. Már csak a saját érdekedben is, mert gondolom neked is megszakadna a szíved, ha a beteg kisállatodnak nem segíthetnél.

Esetleg ajándékozd oda a kismalacot egy olyan barátodnak, akinek szintén egyedül van az azonos nemű malaca, és akkor nem kellene teljesen elveszítened.

2015. márc. 21. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!