Milyen személyes tapasztalatod van? Mi az amit kifejezetten szeret, mi az amit nem? Úgy általánosságban minden érdekelne róla, mert lehetséges, hogy márciusban én is gazdija leszek egynek, és minél jobb körülményeket szeretnék neki biztosítani. Ha valakinek lenne kép mondjuk, hogy neki hol él, vagy valami ilyesmi, annak is nagyon örülnék ha megosztaná.
2010. febr. 13. 01:34
1/8 anonim válasza:
A sün általában REBISZes laktanyákban él.
Szeret hőzöngeni, istennek képzelni magát, Zsanettokat erőszakolni, meg piti gyorshajtókat bírságolni.
Nagyon nem szereti a diktatúra ellen tüntető magyar embereket, ilyenkor kiereszti a viperának nevezett fullánkját, és jellegzetes, "sün! sün!" hörgések közepette gumilövedékeket bocsát ki magából.
2010. febr. 13. 01:47
2/8 A kérdező kommentje:
Hát én személy szerint afrikai fehérhasú törpesünre gondoltam. :D
2010. febr. 13. 02:04
3/8 anonim válasza:
Ja, az más. Én meg a magyarországi sörhasú törpe sünökre gondoltam XD
2010. febr. 13. 02:07
4/8 anonim válasza:
Egy ideig lakott nálam pár sün. Szeretik a tejet, és a lisztkukacot amit állatkereskedésben lehet kapni. Legyen friss gyümölcse (alma, szőlő stb.) meg zöldség (nálam csak a karalábét ették meg). Magokról nem tudom mit szeretnek, de gondolom a diót vagy makkot megeszik. Nem fosztandó rongyokkal és újságpapírral béleltem ki nekik odut, ott nagyon szerettem tanyázni, és persze kb szoba hőmérsékelten tartani őket. Egész puhának érződik néha a tüskéje, de azért vigyázz vele:)
2010. febr. 13. 02:27
5/8 anonim válasza:
meg engedd sokat mászkálni, jobb időben kertben elbóklászik és élvezi, csak el ne szökjön.
2010. febr. 13. 02:29
6/8 anonim válasza:
Ne tarts,védett faj!
2010. febr. 13. 09:07
7/8 anonim válasza:
Szia! Sajnos ezen a fórumon nem fogsz a kérdésedre nagyon megfelelő választ kapni, mivel a törpesünök Magyarországon még eléggé nincsenek elterjedve, így nagyon kevesen ismerik őket. Lásd az eddigi válaszadókat. Én is szeretnék törpesünit, már elég régóta gondolkodom rajta, hogy tartanék egyet, és eddig még én is az információbegyűjtésnél tartok. Ajánlok neked egy weboldalt, ez egy magyarországi törpesüntenyésztő oldala, és szerintem minden rajta van, amit tudni kell ezekről a kis állatokról! Nagyon jó az oldal, olvasd el: www.pirospont.gportal.hu
2010. febr. 13. 13:41
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm én is egy tenyésztő oldalon láttam meg először, ott le volt írva részletesen, csak gondoltam mégis jobb, hogyha személyes tapasztalatokat hallok, hisz egy tenyésztő úgy se írná le, hogy mi a hátránya vagy miért ne vegyél. Meg hát magáról a sünről keveset írnak inkább csak a környezetéről, hogy milyen legyen.
És szeretném írni, ez nem egy mezőről behozott, kisállat lenne, ami védett. Ez kifejezetten hobby tartásra van. Úgy gondoltam, hogy erre a nevéből rálehet jönni, hisz nem hiszem hogy Mo.-on szabadban szaladgálnának afrikai fehérhasú törpesünök.:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!