Milyen játékot adhatok egy tengerimalacnak hogy ne unatkozzon?
Sajnos nincs pénzem arra hogy új játékokat vegyek neki,esetleg ha valaki tudna olyan játékot ajánlani amit otthon is ellehet készíteni azt megköszönném.
És fogkoptatáshoz feltétlenül szükséges venni a fogkoptatót?
Fogkoptató fontos, de jó egy erős faág is.
Játékot ne vegyél neki, nem tud játszani pl mókuskerékben, engedd naponta szabadon, hadd szaladgáljon, és játssz vele olyat, h odacsalogatod magadhoz salátalevéllel.
Na, mi vettünk neki illatos fogkoptatót, hozzá sem nyúlt még, pedig már több hónapja ott illatozik a rácsra drótozva. Viszont mindennap kap bőven szénát, 1-2 hetente száraz kenyérhéját, az állatorvos szerint ettől is eleget kopik a foga. De tehetsz be neki még egy botot is, azt is szívesen rágcsálják.
Játékot is vettünk, nem volt mondjuk nagy pénz (1 labda és egy henger, valami rágható dologból szőve összesen 600 forintért), de az sem érdekli. A legjobb amit tehetsz, hogy sokat foglalkozol vele, amikor otthon vagy. Vedd ki a ketrecéből és engedd szaladgálni, simogasd, aztán kényeztesd egy kis kígyóuborkával (imádja, bármire képes érte!).
Én aztt olvastam,ogy labdát nem szabad adni neki, meg olyan kereket see.Nagyon szereti a búvóhelyeket, ha van mondjuk egy 30*20 cmes kartoncsíkod, és hengerré ragasztod, azt szeretik, olyanra csináld, ohgy kényelmesen át tudjon rajta mennei.Ha kiveszed,szabadon engede, akkor is csinálhatsz neki hasonlókat,, mondjuk egy szőnyeget felgörgetsz,(hengerré) azon is szívesen átmegy, az ilyen kis zugokat nagyon imádja.
Nekm az asztalom mögött van egy 5cmes rés, azon bementek, és az alsó fiók, és a parketta között ven hely, na oda szoktak bemenni.Egy karton dobozból is csinálhatsz neki házat:mondjuk egy viforraló dobozát a hosszabbik oldalánál elvágod,akkor lesz két téglatested, aminek egy-egy oldal hiáyzik, ahol nincs meg az alaplap,az lesz a földön, és vágsz rá egy kis kaput, hogy beférjen raajta, imádni fogják.
Kicsit bonyolultan írtam le, azért remélem érted, sok sikert!
szükséged vane gy répakarikára egy wc papír gurigára és a tengerimalacodra :) bár nem tom h a gurigát nem rágják-e szét szóval ha avn műanyag gurigád nyilván jobb, de a videó alapján nem veszélyes
én írtam az előbb
bocsi elfelejtettem modnnai h az oldlaona fenti videóra gondolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!