Mennyi idős korban szokták a nyulakat levágni?
Figyelt kérdés
Hallottam olyat, hogy 10 hetes kortól, de szerintem akkor még nagyon kicsik. És mennyi idős korukig alkalmasak a vágásra? Mert azt is mondták, hogy pl. a kannyulak az ivarérettség elérése után már rossz ízűek. Tényleg így van?
(Állatvédők, vegák, egyéb elvakult nyúlvágás-ellenzők véleményére nem vagyok kíváncsi!)
Köszi!
2008. aug. 22. 13:07
2/10 anonim válasza:
Sajnálom a nyulakat hogy még az emberek képesek megenni :(
3/10 anonim válasza:
basszus leírta a kérdező hogy nem érdekli a sajnálgatások és senki nem kiváncsi olyan válaszra hogy jajj szegény nyuszika igy meg úgy amikor elérik azt a súlyt amikor le kell vágni kb másfél két kilót ja és persze 3-4 éves korukban máe nem olyan finom a húsuk
4/10 anonim válasza:
Kérdeztem anyámat, de csak anyit mondott, hogy süldőkorban, a többire nem emlékszik. :-) Nálunk mindíg a nagyapám vágta a nyulat, ő nagyon értett hozzá. Szerintem is érdemes megvárni a 2 kiló körüli súlyt, különben nyúzás után nem marad belőle semmi.
5/10 anonim válasza:
Kb 3-4 hónapos korban.És 1.5 -2.5 kg súly között.
6/10 anonim válasza:
Az utóbbi válaszoló vagyok.Miért pontoz le aki nem ért hozzá?Valami hülye állatvédők biztos.Ha nem ölnénk le az állatokat,akkor hogy élnénk?Gazokkal mi?
7/10 anonim válasza:
Amikor elérik a 2 kilós súlyt. Egyébként én magam is állatvédő vagyok, de hát istenem, a nyúl arra való, hogy megegyük, nem arra, hogy puszilgassák őket, mert az a nyulaknak sem jó!!!
8/10 anonim válasza:
amikor elég kivánatosnak érzed, bármikor le lehet vágni.
9/10 anonim válasza:
Neked jó lenne ha nyúl lennél és levágnának, először nézd meg hogy milyen, azt utána írj ilyen kérdést! Hát úgy 2-3 hetes kortól 3kg-tól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!