Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyuszivétel: bak-bak vagy...

Nyuszivétel: bak-bak vagy nőstény-nőstény?

Figyelt kérdés

A gond az, hogy a szüleim egyet sem szeretnének ivartalaníttatni, nemhogy kettőt. Szóval nagyobb a valószínűsége, hogy egyforma neműeket veszünk, így nem kell egyet sem ivartalaníttatni. Viszont ebben az esetben a dominancia miatt összevereked(het)nek. De mégis melyik lenne a jobb? Két nőstény kevésbé verekedős?

Illetve lenne még egy kérdésem: tényleg olyan rossz egy nyúlnak egyedül? Ha csak egyet vennénk? Az viszont tény, hogy nem tudok napi 1 óránál többet foglalkozni vele. Az igaz, hogy a bak nyúl kevesebb törődést igényel, kicsit magának valóbb?

2015. jan. 2. 17:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ez nem igy működik. Nincs rá garancia, hogy jóban lesznek, és ha verekednek, akkor külön kell őket tenni. Mivel a nőstények erősen területvédők, ezért elég valószínű a bunyó.

Arra alapozni, hogy majd ők elfoglalják egymást, elég szemét dolog velük szemben. Lesz két unatkozó, rosszalkodó nyulad, és pár hónap alatt túladsz rajtuk.

Nekem csak egy nyuszim van, sokszor a napi 3 óra játék is kevés neki.

2015. jan. 3. 09:27
 12/22 KGabi0000 ***** válasza:
Nekem 2 nyuszim van és napi egy órát se foglalkozok velük,mégis tök jól elvannak.Néhányan azért eléggé felnagyitják a történetet.Nem kell egy nyúlnak napi egy óra foglalkozás se,elég ha vannak játékai vagy van mivel lekötni magukat.Szerintetek azokkal a nyulakkal,akik kint vannak egy 50*50-es ketrecben és tenyésztik őket,azokkal mennyit játszik a gazdájuk.Hát semennyit,mégis tőlük vannak a mi aranyos,bújós nyuszikáink.Nem kell ennyire felnagyitani a nyúltartást,akkor miért ajánlják annyian kutya/macska helyett a nyuszit?Mert nem kell vele annyit foglalkozni,mint egy kutyával és egy kutyának is elég napi 2 óra aktiv foglalkozás,pedig a ők sokkal több törődést igénylő állatok.
2015. jan. 3. 11:36
 13/22 anonim ***** válasza:
Kgabi, gratulálok, megint a hülyeséget hirdeted...attól, hogy te nem foglalkozol velük, még igényelnék.
2015. jan. 3. 12:01
 14/22 KGabi0000 ***** válasza:
Utolsó,most komolyan,milyen foglalkozást igényelnek az alap takaritáson az etetésen,itatáson és a simogatáson kivül?Beraksz neki egy WC gurigát és tökéletesen elvan vele.Amit irtam nem hülyeség,tudom milyen nyuszit tartani,nem csak azért mert nekem vannak,hanem azért is,mert a környezetemben majdnem mindenkinek és hidd el senki sem szokott 1 óránál többet "játszani" velük,pedig jó gazdák,sőt.A nyuszik maguknak való állatok,ha valaki olyan állatot akar,aki a kedvében jár és hizeleg neki,akkor ne nyulat vegyen.Szerinted a nyúltenyésztők minden nap minden tenyésznyúllal játszanak.Dehogyis!Mégis boldogok,semmi bajuk.Légyszi elmondanád,hogy Te mit szoktál játszani a nyuladdal 3 órán át NAPONTA!Mert én nem nagyon tudok olyat,amivel le tudnám kötni őket!
2015. jan. 3. 15:36
 15/22 anonim ***** válasza:
Nem csak játszok. Tanítom, fésülöm, figyelek rá, amíg kint van. A nyúltartási tudásodat meg hagyjuk, folyamatosan butaságokat írsz minden kérdéshez.
2015. jan. 3. 16:08
 16/22 KGabi0000 ***** válasza:

Én is ki szoktam vinni a kertbe és figyelek rá,kiveszem a ketrecből és simogatom vagy csak egyszerűen tanulás közben bent ugrálnak a szobámban.De ezt nem teszem meg minden nap,mert akkor már kicsit unalmas lenne.Te három órán át MINDEN NAP,megcsinálod ezt?Kétlem,én is foglalkozok a nyulaimmal,amiket fent emlitettem,de nem mindennap csinálom meg ezeket,hanem hetente.Nekem ezeket,amiket tudok a nyulakról egy NYÚLTENYÉSZTŐ mondta,de még ezeket is nyugodtan megcáfolhatod.

Am. jó lenne ha elmondanád melyik kérdéshez irtam még hülyeséget,ha annyira értesz a nyulakhoz.

2015. jan. 3. 16:15
 17/22 anonim ***** válasza:

Igen, minden nap megcsinálom, ha itthon vagyok, akkor sokszor lefekszik mellém, hogy simogassam, és boldogan kocogtatja a fogát :) Nem unalmas neki, sőt, amikor kimaradt, mert 12 órát dolgoztam karácsony előtt, akkor ment a hiszti. Neki is megvan a napi rendszer, mint a kutyának.

A rossz válaszaidat meg ne kelljen felsorolni, minden kérdésnél ott vannak, amire válaszolsz. Bár ez látszik a százalékodból is :D

2015. jan. 3. 17:25
 18/22 KGabi0000 ***** válasza:

Igen,akinek csak nyuszija vannak annak van ideje erre,de mivel nekem van 1 kutyám,3 macskám és sok-sok halam,meg két nyulam van,ezért nekem nem nagyon jut idő ilyen dolgokra.Nem mindenki tud annyit foglalkozni velük és szerintem az enyémek nem annyira igénylik,mivel elvannak,amikor kiengedem őket és játszanak a kutyussal vagy épp szaladgálnak.A kertbe nyáron és tavasszal igy-úgy is kiviszem,ha kerti-party van,akkor is mindig kint vannak velünk.

Nálunk a kutya miatt sem lehet annyit foglalkozni velük,mivel nem hagy nyugtot nekik,akárhova megyünk a nyúllal követ minket és szagolgatja,nem hagyja békén a nyuszikat.Ezért állandó felügyelet kell nekik.Úgy könnyű megoldani a gondoskodást,hogy nem próbálja senki piszkálni a nyulat,miközben simogatod.

Csak hogy tudd,azokat amiket leirtál én is csinálom a nyusziimmal.Tehát ugyanúgy gondoskodok róluk mint Te.Nálunk a kicsit igényesebb állatokkal többet kell foglalkozni,például a kutyával.

Akinek csak egy nyuszija van,annak jó,mert van bőven ideje rá,sőt,ha tehetné éjjel-nappal őt tanitaná,de akinek több állata van,annak egy kicsit jobban elmegy az ideje a több foglalkozást igénylő állatoknak.

Jó,Te most a Te nyuszidat hoztad fel például,de vegyünk egy általános nyuszit,aki eddig egy sima ketrecben élt,úgy,hogy nem is foglalkoztak vele,csak néha megsimogatták.Ez a nyuszi nem fogja neked igényelni a törődést,a napi fésülgetést,a kint létet,mert nincs hozzászokva és lehet nem örülne neki,ha elkezdenéd fésülgetni.Innen jön ki,hogy ez nem kötelező,egy nyúlt ud élni ezek nélkül is.Hiába mondod,hogy nem,de igen.Csak nem a Te kézhez szokott nyuladat kell például venni.

Ezzel szemben egy kutya,aki az egész életét egy lakásban tölti bekattam,egy idő után neveletlen lesz,támadni fog ,mindent szétrág.Innen látszik,hogy egy kutya meg igényli a sétákat,a tanitást.

De a nyúl nem rombol,nem lesz vad,ha ezeket a dolgokat kihagyod.

A százalékommal meg nincsen semmi bajom,de én azt gondolom,hogy lezárom a témát,mi különbözünk,neked egy nyulad van-több időt,nekem több állatom van-mind időt igényel,Te kutyaként gondozod a nyuszit,mi sima nyúlként.Ez nem baj,sőt jó,hog igy törődsz vele,gondoskodj róla,de ne vedd el más emberek kedvét a nyúltartástól,csak azért,mert Te igy tartod.

2015. jan. 3. 17:53
 19/22 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy csak a nyuszi van? Kutya, teknős, hüllők, madárpók mellett is megoldom a dolgot, csak akarni kell. Ja, meg persze háztartást vezetek (mosok, főzök, takarítok), és munkám is van ;)
2015. jan. 3. 17:57
 20/22 anonim ***** válasza:

Ráadásul panelban, tehát a kutyát is viszem napi 3szor sétálni.

A nyuszi pedig tud rombolni, szétrágja a berendezést, tépi a tapétát a falról.

2015. jan. 3. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!