Valaki tudta enyhiteni a japán táncolóegereinek a bűzét?
omg....reggelre majdnem elgázositottak a picik
két egérről van szó, egy lány és egy fiu
am fenyőforgács van alattuk
Kezdjük ott, hogy a faforgács nem jó egerek és patkányok alá sem!: Tele van porral, enyvvel és illóolajokkal, ami légúti betegségeket, allergiás reakciókat okoz náluk. Ráadásul a permetezés során a méreganyagok is beszívódnak a fába, amelyből a forgács lesz! Szóval a forgácsot mindenképpen le kell váltanod!
Az egereknek (patkányoknak is) megfelelő alomanyagok a következőek.:
-pelletalom: tapasztalatim szerint a legjobb nedvszívó, és tökéletesen szagtalanít is. Nem poros, hetente egyszer elég takarítani.
-kukoricacsutka alom: ő is nagyon jó nedvszívó, annyira nem szagtalanít, mint a pellet, pormentes. Tapasztalataim szerint ezt is elég hetente takarítani.
-Papíralom: pormentes, tökéletes nedvszívó, műtét után lévő, allergiás állatoknál is lehet használni. Hetente egyszer elég takarítani ezt is.
A fiú-lány párosítást sohasem értettem! Minek felelőtlenül szaporítani? Több megoldás is van.:
-külön választhatod őket és vehetsz még egy hímet és egy nőstényt (szigorúan társas állatok!). A nőstényeknél nagy valószínűséggel nem lesz baj az összeszoktatással, a hímeknél már rizikósabb a dolog. semleges helyen kell őket összeismertetni, minden nap együtt kell lenniük kicsit felügyelettel. Sok türelem kell hozzá, de sikerülhet!
-lehet még azt is csinálni, hogy a hímet ivartalaníttatod, akkor maradhat a lány mellett. Az ivartalanításukat kevés orvos vállalja el, vagy, ha el is vállalja, nem biztos, hogy ért hozzá. Én egy helyet tudok ajánlani, a Hungarovet állatkórházat!
Remélem tudtam segíteni, ha lenn még kérdésed nyugodtan írj privátban!
Ez mindig érdekelt, úgyhogy megkérdezem az elsőtől. A pellet alomba nem ivódik méreganyag csak a forgácsba? Az is fából van többnyire, tömörített fűrészpor. A kukoricát is permetezik, az is tiszta méreganyag akkor. A papírról meg ne is beszéljünk hogy készül.
Aki emiatt kampányol a forgács ellen azt sose értettem, hogy akkor a többi szuperjó lehetőségnél miért nem gondolkodik el, hogy hogy készült?
Mellesleg az egér bűzét rendszeres takarítással lehet csökkenteni, máshogy nem. Fiú lány páros meg tényleg nem jó. Havonta gyártják a kisegereket, ami hidd el, senkinek nem fognak kelleni.
köszi a tanácsokat
am milyen gyakran takaritsak alattuk? tegnap
vettem őket.....egy napos sincs az alom......
( ideiglenesen egy cipősdobozban vannak) de
reggelre iszonyatos büdös lett......
van ithon széna, kukoricacsutka( egész )
papír........mit csináljak amíg zárva vannak a
boltok?.....valami ötlet hogy ők se fázzanak meg a
sok szellőztetés miatt és én se fulladjak meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!