Ha először szeretnék házi egeret tartani, mit érdemes róla tudni? (konkrét kérdések lent)
Hallottam róluk, hogy fertőzőek lehetnek az emberre nézve, de ez csak a vadon befogott egerekre vonatkozik, vagy annak is megvan a veszélye, ha az állatkereskedésből veszek egyet?
Nagyon zajosak? A hörcsögtartással mindig az volt a dilemmám, hogy elég éberen alszom, és ők meg rágták a rácsot/csikorogtak a terrárium falán folyton (pedig nagy volt a hely, és naponta hagytam őket futkosni a szobában is + mókuskerekük is volt). Az egér is ilyesmi kategória?
Mit lehet neki enni adni a tápon kívül?
Ha állatkereskedésbe veszed meg, akkor nem lényegtelenek ezek a kérdések? :D Mármint az eladóktól is kérdezhetsz.
Amúgy...nálunk itt a kertben van jó sok egér, akarod elviheted őket! :D Már, ha megbírod fogni őket! :D
A tenyésztett egerek nem terjesztenek semmilyen betegséget.
Éjszaka viszont tudnak ők is zajongani rendesen. Az enyémek túrják a forgácsot, hurcolják a házba a szénát, kaparnak, de a legrosszabb amikor a faháznak esnek neki és rágják mint az őrült. Kicseréltem már műanyag házra, de azzal is tudnak szórakozni (aláásnak és dobálják) Tehát igen, hangosak éjszaka, főleg ha egy szobában alszol velük.
Járkálni meg kiteheted őket, de nem olyan mint a hörcsög, hogy nem pisil meg kakil a szobába. Az egér 5 perc alatt végigpisál mindent ahol jár.
Kajának mindenfélét lehet adni nekik, magkeveréket, gyümölcsöket, száraz kenyeret, kekszet, sajtot, stb. Túl fűszeres, meg sós dolgokat azért ne kapjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!