Szóval egy ideje észrevettem, hogy a japán táncoló kisegerem mintha "megnőtt" volna. Először azt hittem, hogy terhes ezért különraktam a többi lánytól. De aztán észrevettem hogy nem ez lehet a dolog, mert nem szélesedett úgy mint előtte. Nagyon sokat ült a kajás tálkában. És valamelyik nap aludt, mikor valami zajra felkelt, de úgy, hogy a szájában volt valami mag, és most már a háta fel van púposodva vagy nem tudom, lehet csak a szőr miatt tűnik úgy, mert a szőre a hátán teljesen feláll. És most kivettem a kezembe, a mag a szájában és mintha nem tudná kiszedni onnan, mert próbál rágcsálni de a mag miatt nem tud.. és most a kezembe alszik, le se akar szállni.. :(
Januárba került hozzám és azt mondták még fiatal, mondjuk annak már lassan 1 éve, lehet nem sok van neki hátra :(
Valakinek nem volt esetleg ilyen? Vagy valami ötlete hogy mit csinálhatnék..
Az ország táncolóegér állományáról köztudott hogy elég problémás... Több állatkereskedővel is beszéltem és mindenki azt mondta szinte teljesen eltűnt az országból sehol nem lehet kapni mert gyenge volt az állomány. Ami a te egeredet illeti.. nos nekem sima egereim vannak ők is csinálnak néha fura dolgokat..Ha mag van a szájában és emiatt nem tud rágni hát szedd ki és nézd meg mit reagál rá. Milyen nemű egerekkel van együtt és milyen nemű?
2014. nov. 10. 18:41
2/5 A kérdező kommentje:
Azóta ki lett szedve, bár utána megint ráakadt. De utána gyógyulgatott szépen, mármint "visszahízott", szaladgált ! Viszont ma este belefulladt a vízbe :( Nem értem, mert nagy volt, eddig mindig szépen ivott, csak szerintem rosszul esett a tálkába, és nem tudott már kimászni :/ Amúgy lány volt, lányokkal volt együtt, csak akkor raktam külön, mikor ez a magos volt. Pedig már örültem, hogy végre jól van, erre.. :(
2014. nov. 10. 23:20
3/5 A kérdező kommentje:
De amúgy köszönöm szépen a válaszod! :)
2014. nov. 11. 16:42
4/5 Hidra98 válasza:
Hát én is elég le lennék hangolva ilyen helyzetben :( Tegnap kicsit utánaolvasgattam ennek a fajtának és megtudtam hogy a táncoló egerek idegrendszere szándékosan károsítva van ezért éreznek késztetést az állatkák hogy "táncoljanak". Egy ilyen állat esetében nem meglepő hogy kevés ideig él vagy hogy ilyen sok probléma legyen vele.
2014. nov. 11. 17:37
5/5 A kérdező kommentje:
Igen, elvileg nincs egyensúly érzékük, vagyis van, csak rossz. 2 év körül van az átlagéletkoruk. Sok helyen írják, hogy milyen degeneráltak, meg nem tartanának ilyet, meg ilyenek. De én imádom őket, amilyen kis mazsolák, olyan cukik :D (mondjuk én amúgyis kevésbé félek egy háziegértől, mint bogaraktól/pókoktól) Főleg kis "csecsemő" korukban, akkor még tényleg úgy mennek mint Pista bácsi 2 üveg whisky után :DD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!