Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac, törpenyúl vagy...

Tengerimalac, törpenyúl vagy patkány?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy kisállatot, és úgy tűnik hogy karácsonyra kapnék is egyet. De nemtudom melyik legyen ezek közül mert mindhárom nagyon tetszik. Leginkább személyes tapasztalatok lennének a legjobbak szóval ti melyik ajánljátok és miért? Az lenne a legjobb hogyha lehetne dögönyözni, azért ne legyen síkhülye.

2014. okt. 29. 00:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy és mennyi időd, pénzed van rá, mert nagyban múlik ezen is.

Ha a nyúl mellett döntöttél gondolj arra is hogy 10 évekig is elél és végig gondoskodnod kell róla, minden nap megfelelően. Foglalkozni minden nap kell vele, nem tarthatod egész nap a ketrecében. Én nem is ajánlom ha még gyerek vagy, márpedig gondolom az vagy. Túl sok a gond vele és sokba is kerül az orvos is meg minden felszerelés. Oltatni kell, ivartalanítani sem ártana.

Egyébként tengerimalacból, patkányból minimum 2 egyforma neműt kell tartani. Nyúl elvan magában is. Viszont az egy nyúllal több a gond mint a másik párocskákkal. Tengerimalacok néha hangosak lehetnek, de elvannak egymással, ha nincs sok időd, vagy első állataid, akkor talán ez a megfelelő. Vagy a patkány, ők nagyon barátságosak, okosak, de velük is kell ám foglalkozni minden nap, kiengedni őket, stb.

Aki azt írja hogy bármelyik is büdös annak vagy nem volt még állata vagy igénytelen, mert maga az állat nem büdös, csak a helye, ha nem takarítod eleget.

2014. nov. 1. 01:15
 12/15 anonim ***** válasza:

Az elsőnek annyit, hogy nem terrában kellett volna tartani, hanem egy nagy, jól szellőző ketrecben, aminek jó a zárja, abból nem szökött volna ki. :) Amúgy a pateszokat (mert hogy egyet nem tartunk) csak akkor ajánlom, ha kész vagy napi 2-3órát foglalkozni velük, van pénzetek az állatorvosi költségekre (sajnos elég beteges állatok a közhiedelemmel ellentétben) és van helyed egy bazi nagy ketrecnek. :)

(nekem 3 patkányom van)

A törpenyuszi jó választás, bár én pateszmániás vagyok. Fiú pateszok imádják a dögönyözést. Eszméletlen okos, találékony, szociális állatok, igénylik az ember társaságát és a törődést. :) Az egyetlen baj velük, hogy csak 2-3évig élnek. Nagyon nagyon meg lehet szeretni őket, és az elvesztésük mindig ugyan úgy fáj. De a szívfájdalom nem nagy ár azért a sok szeretetért és vidámságért, amit adni tudnak a rövid kis életük során. :)

2014. nov. 11. 22:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Az viszont hülyeség, hogy büdös a patkány. Ha túl sok fehérjét kapnak, vagy betegsékük van, max akkor, és akkor sem maga az állat, hanem a vizelete. Normálisan kell tartani őket, a megfelelő tápon, heti minimum 1x takarítva és semmi szaguk. Nálam 3-an vannak, mégsincs semmi szaguk.
2014. nov. 11. 22:31
 14/15 anonim ***** válasza:
én a tengerimalackát ajánlom. minden másnap kicseréled a forgácsot alatta, akkor nem büdös. kezes kis állat tud válni belőle pár hónap alatt. nekem most van egy nagy szőrű feketém és egy rövid szőrű hófehérem (piros szemekkel). minden este kiveszem a helyükről cirógatom őket, beszélek hozzájuk. ha olyan kedvük van picit csipkednek, de nem vészes, meg nyalogatnak. ki dudnának jönni bármikor a helyükről rohangászni a szőnyegen a szobában, de sosem jönnek ki.
2014. nov. 12. 05:17
 15/15 anonim válasza:
Vegyél törpenyuszit! Nagyon aranyos, selymes és ha jól gondozod és bánsz vele csodás társad lesz. A tartása nem kerül sokba. Engem mindig felvidít ha szomorú vagyok. :) Nagyon kedves és intelligens kisállat a nyuszi!
2014. nov. 29. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!