Idős nyuszimnak lehet daganata van?
arkusz,köszönjük a provokáló és teljesen felesleges kommented. -.-
kérdező majd írj:)
Bocsi, hogy eddig nem írtam, nem voltam gépközelben. Nos hát sajnos okosabbak nem lettünk. Vettek tőle vért, amiből kiderült hogy van pár magasabb értéke a kelleténél de nem kirívó, simán lehet csak gyulladástól is. Szóval ha daganat lenne akkor valószínűleg jóval rosszabb értékek születtek volna.
Megnézte a doki rtg-t, azt mondta, hogy a hátsó fogaival vmi nagyon nincs rendben, egyszerűen nem látni őket, csak nagyon kis kezdeményt, valószínűleg hogy születési rendellenesség, egy idő után megálltak a növekedésben :/
Belenézett ilyen csőrös bigyulával a szájába, de a nyusz nem engedte folyton kilökte a nyelvével. Egyébként ezt csinálta az első dokinál is.
Megtapogatta az a részt,ahol ezt a foltot sejteni lehet, azt mondta, hogy nem ilyen masszaszerű, mint ahogy a képen látni vélte, hanem viszonylag kemény vmi, ami szintén arra utal, hogy inkább tályog mint daganat. A daganat gondolom puha. Nem tudom.
Azt mondta, hogy a kép alapján nem tudja megállapítani mi ez, és menjünk fel Pestre az állatorvosi egyetemre CT-re. Az jobb, részletesebb képet ad, mint egy sima röntgen.
Na most itt vagyunk kicsit meglőve, mert nincs autónk, vonattal/busszal nem akarjuk szállítani, mert azért mégiscsak egy idős kisállat. Ismerős persze egy sincs, aki felvinne. A taxist kérdeztük aki Tatára is vitt, h mennyi lehet egy út pestre, úgy hogy ott megvár, és vissza is hoz. Mondta, hogyha nem kell órákig várni, akkor kb 15 ezer forint. Neten néztem a ct árát, 30 ezer forint, plusz az altatás, és a műtét árakat még meg sem néztem.
Egyébként a nyuszi jól van, szinte zabál, többet eszik mint régen:) Iszik, pisil, kakil, nem gubbaszt egy helyben, olyan mint mindig. Ha nem lenne az a kis kopasz folt a szája mellett, ami miatt eredetileg elvittük a dokihoz, és mint kiderült ez miatt a tályog/daganat/vmi miatt hullhatott ki a szőre ott, akkor egyáltalán fel sem tűnne, hogy bármi gond van vele.
Szóval most ezen kattogunk hogy mi a fenét csináljunk. Egyrészt az utat hogy oldjuk meg, a költségek sem elhanyagolhatóak, és ne értsetek félre, nem sajnálom a nyuszitól, de azért 8.5 év már nem kevés, sok nyúl nem is él eddig, főleg nem ivaros. Az átlag életkor, 6-7 év, ahogy olvastam. És ugye az altatás alapból egy fiatal állatot is megviseli. Őt pedig minimum kétszer kell majd altatni, lehet pár napon belül. Aztán ott az 1 órás út, csak oda. Ha látnám, hogy szenved, vagy nem eszik akkor persze egyértelműen rögtön vhogy vinném, de mondom, teljesen jól van. Tartok attól, hogy megműtik rendbe teszik a száját amennyire lehet, és utána elpusztul vagy vmilyen komplikáció miatt, vagy az altatás miatt, vagy a stressz miatt vagy csak simán azért mert már öreg.
Remélem megértitek a dilemmámat, és nem harapjátok le rögtön a fejem, amiért nem viszem rögtön műttetni.
Egyébként mit írt arkusz, mert már nem látom a kommentjét?
Na pl. a vörösvérsejtszáma 5.33, 5.5-től jó.
Hemoglobin 111, 120-150 között jó
Limfocita (fehérvérsejt) 2.00, 2.5-től jó.
Ha daganat lenne, a vörösvérsejtszáma jóval alacsonyabb lenne, a fehér pedig sokkal több, ami jelent esetben nemhogy több de kevesebb a kelleténél. Ezek az eredmények a doki szerint, meg ahogy a netem néztem gyulladásra utalnak.
Azt írta, hogy minek orvoshoz vinni, meg kell enni.
Megértem a dilemmád, bár a vonat nem okoz nagyobb stresszt, mint az autó, de a 30 ezres ct még mindig sok.
Én mondjuk biztos vinném, nem szeretek kétségek közt élni.
Figyu, a nyuszik hátsó fogai akkor vannak rendben, ha majdnem az íny vonalában vannak, tehát szinte alig látszanak... Lehet, hogy mégsem annyira ért a nyuszikhoz?! Megértem a dilemmádat...
Mi lenne, ha felhívnád dr.Papp Geroginát a bp-i Hungarovet rendelőben? Ő aztán tényleg perfektül ért a nyuszikhoz. Persze, telefonban nem tudja megmondani mi az a daganat, de a fogával kapcsolatban sok mindent el tud mondani. S ha már feljönnétek, lehet, hogy nem azállatorvosira, hanem hozzá kellene menni... Egyébként ha nem taxival, hanem más autóval mennétek, kb. mennyibe kerülne az oda-vissza út? 8000?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!