Hörcsög, talán tetszhalott?
Figyelt kérdés
Sziasztok :( Nem tudom mi a baja, nem vettem rajta semmit észre az előző napokban. Ma szinte végig csak aludt, egyszer fel is ébresztettem, s utána visszaaludt. 5 óra múlva sajnos már nem reagált semmire. Nem tudom mi a baja, előtte ugrált, tekert, evett rendesen, ivott. Arra gondoltam, hogy a ketrec tetejéről mindig leugrott, lehet megüthette magát. Nem tudom. Lehet tetszhalott egy höri? Most egy konvektorra tettem, hátha felmelegszik, és nem lesz baja. Szerintetek? :(2014. szept. 22. 21:25
1/13 anonim válasza:
Hát 99.9 % hogy elpusztult. Hörcsögök nem lesznek "tetszhalottak".
2/13 Platypus válasza:
Dzsungáriai törpehörcsög? Mert akkor valószínűleg hibernálta magát a hirtelen hőmérsékletcsökkenés miatt. Terráriumi hörcsögnél nem egészséges, még kevésbé az csak úgy felébreszteni. Szerintem keress egy hörcsöghöz értő állatorvost.
3/13 A kérdező kommentje:
Dzsungáriai igen. Remélem nincs baja :( De nagyon rosszul néz ki, semmi életjelt nem találok (levegő vétel...)
2014. szept. 22. 21:33
4/13 A kérdező kommentje:
És ketrecben van (volt?:() tartva
2014. szept. 22. 21:33
5/13 Platypus válasza:
Bocs, az internet szerint mégsem valódi hibernáció, hanem sokk történik ilyenkor a hörcsöggel. De a lényeg hogy tetszhalottnak tűnik, és arany meg törpehörcsöggel is megtörténik. Az ok a hirtelen hőmérsékletesés, ami éppen volt az utóbbi pár napban. Fel kell melegítened és izotóniás sportitalt itatni vele, vagy ha nincs akkor enyhén cukros vizet. És doki, mert elég veszélyes dolog.
6/13 A kérdező kommentje:
Hogy itatnám meg szegényt, ha semmit nem csinál? Csak fekszik...
2014. szept. 22. 21:38
7/13 Platypus válasza:
Levegővételt viszont kéne látnod, ha alaposan figyeled. És lazának kell lennie, semmiképpen sem merevnek, mert az utóbbi már biztos jele a pusztulásnak.
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Meleg helyre vittem, remélem élni fog még, mert megérdemli szegényke a hátralévő pár évét.
2014. szept. 22. 21:42
9/13 anonim válasza:
Nekem is volt egy, azt gondoltuk meghalt, tél volt, kitettük a teraszra, hogy eltemetjük később és kb. egy óra múlva már a mozgást hallgattuk, hogy ez meg hogy lehet.
Kb. fél év múlva megismétlődött, de akkor meg nem mertük kitenni...
10/13 A kérdező kommentje:
Remélem, vele is ez történik majd, hogy felébred. Nagyon szerette az egész család. :(
2014. szept. 22. 21:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!