Ha lesz kopaszmalacom mire kell figyeljek? És igényes?
szerintem arra figyelj h bele ne hányj az akváriumába, vagy ketrecábe, vagy nem tudom miben tartod majd, mert ez egy annyira ronda állat hogy ihajj... megnéztem most a google-n, és... hát ilyet nem tartanék.
de ha neked tetszik akkor, szerintem simán járkálhat a lakásban, ha a hívásodra visszajön. nem tudom mennyire okos egy ilyen.
Szerintem sétáltatni (mármint lent) nem nagyon tudod majd. Ugyanis ha meleg van leéghet a bőre ha hideg van megfázik. Esetleg nyáron az árnyékba leviheted mikor nincs túl meleg (de ha tengerimalacot veszel akkor jobban tudod sétáltatni) A lakásban nyugodtan elengedheted valószínűleg sehova sem fog oda piszkítani,de azért ne az legyen hogy egy fél napot kint van. Kiveszed egy órácskára játszok vele aztán vissza a helyére. Csak az alapvető dolgokat követeli meg amit egy rágcsáló megkövetel. Legyen itatója,kis házikója amiben elbújhat ha akar. (Esetleg tányért is) Nem árt venni neki mókus kereket sem (forgót) hogy ha unatkozik akkor avval elvan. Vehetsz neki még vitaminos fogkoptatót is az is jó. Valamint a forgácsot hetente cseréld alatta (az egészet) a kakát meg a pisis forgácsot célszerű naponta - kétnaponta kivenni. Mivel állat vele is foglalkozni kell valamilyen szinten. Etetheted kézből is, kiveheted egy-egy órára had szaladgáljon, de vigyázz nehogy meglépjen a szekrény mögé amíg kicsi :) (Ha hozzá szoktatod hogy a tápos zacsit csörgeted akkor vissza jön mert azt hiszi adsz neki kaját én adni is szoktam olyankor)
Remélem tudtam segíteni!
Mőkuskerék nem kell neki, mert ez nem hörcsög, ügyetlen, veszélyes is lehet ránézve. Az első válasszal egyetértek abban, hogy fura gusztusod van: egy rendes malacot lehet simogatni és szép, aranyos, ez meg ronda.
A malac nem szobatiszta, tehát nem lehet sokáig kint hagyni, és összerágja a vezetékeket is, ezért folyamatosan felügyelni kell. A körmét óvatosan vágni. Szénát, zöldségeket kivéve k betűsök, mindig adni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!