A hörcsög ehet körtét?
A "k" betűs zöldségek adását valóban nem ajánlatos túlzásba vinni: krumpli (keményítőtartalom), káposzta, karalábé (fokozott gázképződés, felfújódik tőlük). Ezek mellett a hagyma, bab, csípős paprika sem ajánlott. Kivétel is van: kukorica, ami a magkeverékekben is megtalálható.
A gyümölcsök közül majdnem mindent ehet, de azért nem tanácsos túlzásba vinni leginkább a magas cukortartalmuk miatt, ami nem kifejezetten egészséges a hörinek (cukorbetegség veszélye). (Almamag tilos a ciántartalma miatt)
Én elsősorban zöldségekkel etetem a hörcsögeimet (répa, uborka, saláta, paprika az örök kedvencek), és néha kiegészítem gyümölcsökkel az étrendjüket (alma, dinnye, körte, szilva stb. - ezekből csak keveset).
Amire még figyelni kell, hogy ne adjunk sokféle zöldséget, gyümölcsöt egyszerre, mert akár hasmenés is lehet a következménye, ami a höriknél végzetes lehet a kiszáradás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!