Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért történhetett ez? (Tenger...

Miért történhetett ez? (Tengerimalac)

Figyelt kérdés

Vemhes volt a tengerimalacom már másodszorra, tegnap este megszült 3 kicsit, kettő halva született a 3. meg reggelre elpusztult. És nekem olyan fura volt, hogy a 2 halva született furcsán nagyobb volt a 3. pedig nagyon pici...

Mi történhetett, nagyon vigyáztunk rá amíg vemhes volt?! Most úgy elvagyok keseredve...Esetleg történt már valakivel hasonló???

Jah és az miért van, hogy most a nőstény viszonylag élénk, eszeget meg minden de mégis állandóan ül a ketrec sarkában...?

Előre is köszi a válaszokat!

2010. jan. 17. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is volt, hogy halva született kismalacka:( De a 3-ból csak 1. De volt olyan, amikor egészségeseket szült. Lehet, hogy az 1. szülése miatt. De nekem az előnél egésszségesek voltak, a másodiknál halt meg 1. Ne aggódj, lesznek biztos még picik. Minden nőstény ilyen, legalábbis az enyém.
2010. jan. 17. 15:20
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez volt a második ellése, elsőre 3 egészséges pici született!!

Jah és most vettem észre, hogy egy picit még vérzik, ez normális???

2010. jan. 17. 15:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekünk az volt, hogy szült a tengerimalacunk (nem az első szülése volt) 4 db picit, abból 3 halva született (vagyis nem született, hanem anyunak kellett "kiszedni" őket) és az, amelyik életben maradt pedig vak lett, és nagyon pici maradt egész életében. Nem tudtuk megműtetettni, de így is szép élete volt :) 3 évig élt :) És még mielőtt valaki leszidna, nem szenvedett, és egy picit biztosan látott, mert soha nem ment neki semminek :) Lány volt :) (És az anyukájának sem lett semmi baja.)
2010. jan. 17. 17:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Utolsó, ez olyan szép történet...:)

Egyébként most már kezd egyre elevenebb lenni és már nem is vérzik, nagyon remélem, hogy most már nem lesz semmi baja...

2010. jan. 17. 18:32
 5/6 anonim ***** válasza:

A vérzés egy ideig még normális, az hogy halva születtek nagyon sok minden miatt lehet. Nálam csak egyszer voltak halott picik, ott koraszülés volt.

De ne aggódj előfordul.

2010. jan. 20. 06:20
 6/6 anonim válasza:
Sajnos nekem éppen ma történt ilyen... 3ból csak 1 élte túl:S segítsetek légyszi mit tudok ilyenkor segíteni nekik... hagyjam h megegye(hallottam ilyet) vagy vegyem ki őket? a párját gondolom tartsam külön ameddig rendbe nem jön anyuka.. pls bármi infó nagyon jól jönne:S eléggé aggódom a kis szépségeim miatt:S
2013. ápr. 30. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!