A hörcsögöm mostanában furcsán viselkedik. Mitől lehet ez?
Szerintem pedig az akvárium miatt van. Ez az első tippem. Nekem volt időszak, amikor a pár külön volt, mert a lány bántotta a fiút, egyébként meg kezes volt velem. Őt áttettem egy barátnőmtől kölcsönkért akváriumba, addig ketrecben élt. Nem kellett neki olyan 3 hét, teljesen meghülyült, harapott, ugrott, bújt, sehogy nem tudtam megfogni. Akkor már azért imádkoztam, hogy a rendelt ketrec megérkezzen, amit még jóval előtte kb a veszekedésük időpontjában rendeltem. Megjött a ketrec, átraktam oda a lányt, és kb 1-2 nap múlva megint kezes volt. Azóta én nem rakok állatot akváriumba, nekem tapasztalat, hogy becsavarodnak szegények benne.
A másik tippem, hogy mostanában kevesebbet foglalkozol velük, mint eddig tetted. Ezt is tapasztalatból gondolom, ugyanis hozzám jöttek hörcsögök, és kettő helyett hirtelen 6ról kellett gondoskodnom. A fiúm nagyon megsínylette, mert eddig ő volt a szemem fénye, mindig mászott rám, kint volt, neki valahogy erre több igénye volt, mint a lánynak. És utána már nem ő volt a központ, hanem a többi 5 is, akikkel foglalkozni kellett, magamhoz szoktatni, és 2 helyett 6 felé oszlott a figyelmem. Ő is harapott minden helyzetben, elvadult. Utána többet kezdtem vele megint foglalkozni, ha ő volt kint, akkor mindig simogattam, körülötte voltam, és szép lassan visszanyugodott. Most is harap még, ha úgy gondolja nem az övé a világ, de jóval ritkábban harap meg engem, mint pár hónappal ezelőtt.
Kedves első válaszoló! A nőstények nem hülyék! Törpehörcsögöt tenyésztek, semmi probléma velük.
Kedves kérdező: együtt tartod őket, vagy külön? Hol vetted őket(tenyésztő/kereskedés)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!