Majdnem 1 hónapja van itt a kisnyuszim! De fél tőlem! Hogyan férkőzzek a bizalmába?
Amint a közelébe megyek, dobbant egyet és elszalad! Összekucorodik a ketrec végében! Nagyon fél tőlem pedig én soha nem bántottam. Félénk volt nagyon akkor is mikor elhoztuk. Hogyan férkőzzek a bizalmába, hogy ne féljen??
Köszi
Hagyd, hogy magától jöjjön ki a ketrecből és ő menjen oda hozzád, előbb-utóbb kíváncsi lesz, hogy ki vagy te és mit akarsz:). Ha már közel merészkedik, adj neki valami finomságot. Te ne erőltesd, mert akkor csak még jobban fog félni tőled, rossz emlékei lesznek rólad.
"Valahol olvastam amúgy, hogy a nyúl memoriája 4 óráig tart, tehát ha egyik nap jóban vagyunk, nem biztos, hogy másnap is ez lesz))"
Na ezt remélem te sem gondolod komolyan.. :D
De teljesen komolyan gondoltam amit írtam, és tapasztalatból is írtam, nem csak azért mert ezt olvastam...
Mint írtam a 7 éves nyulam többször volt szabadon engedve és kertecben is. Amikor szabadon volt, a macskámhoz hozzászokott, barátok lettek, látta hogy nem bántja. Utána ketrecben pár hét, aztán újra szabad és esküszöm, nem ismerte meg a macskát. Újra kellett neki az az 1-2 hét, hogy megismerje, ne féljen tőle.
Jó lehet, hogy nem 4 óra, de rövid ideig tart a memóriája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!