Ez jó ház lenne tengerimalacnak? (kép lent)
:) hamarosan jön egy tengerimalacom, és apum azt mondta, hogy ő megcsinálja ezt a házat. De úgy-e jó lenne neki is benne? (bocs a lenti szövegért a képen :) Alma lesz a neve, és ezért írtam oda)
miért nem lenne jó a mérleghinta?
Pedig a felüljárót sok helyen láttam, és videókba is néztem, hogy nagyon jók.
Szerintem jó lesz az. Barátnőm tengerimalacának is volt olyan,amire felmászhatott,és soha nem volt semmi baja. A mérleghintára ha nem teteszik neki,max. nem megy fel.
Egyébként aranyos az a szöveg,jót mosolyogtam! :)(Alma jövőbeli otthona) :D :)
Nem lesz semmi baja a felüljárótól, de szerintem a házikót rakd máshova, mert így terv alapján úgy tűnik nekem, hogy ha felmegy a lépcsőn, akkor a házikótól nem fér az emelet többi részére, mert alig maradt hely mellette.
A mérleghintát pedig általában nem szeretik a tengerimalacok, de ha fából fog készülni, akkor fogkoptatásra még jó.
Méreteket nem írtál, mondjuk így ránézésre jónak tűnik. Mekkorára tervezitek csinálni?
Még egy dolog: a tengerimalacok társaságkedvelő állatok, ha egyedül tartod, akkor magányos lesz (ember-társaság nem elég nekik, fajtársak jelenlétét is igénylik). Emiatt őket csak kettesével-hármasával szokták tartani, természetesen nemenként különválasztva.
Hát, sajnos csak 1-et kapok, de van a legjobb barátnőmnek 2 tengerimalaca, akik him-ek és ezért őket külön kell tartsa :c . a lényeg, hogy ő is át fogja hozni az övéit néha (alapból tőle kapom a malacokat, mert az egyik malaca az apja lesz az enyémnek)
Oké máshol lesz a ház :)
a méretek az az, hogy a hossza az 115 cm és 50 cm (kb.)
Ha nőstény tengerimalacod lesz, akkor fél éves kora előtt semmiképpen se engedd össze a hímekkel, még fél órára sem, és utána is csak akkor, ha kölyköket szeretnél. Ha fél éves kora előtt sikerül párzania, és vemhes lesz, akkor az hatalmas károsodást okozhat az egészségének. Először is a kölykei elszívnák tőle a fontos nyomelemeket, ásványi anyagokat, így az anya immunrendszere illetve a teste sem fejlődik ki teljesen, sokkal kisebb termetű lesz, mint eredetileg lett volna. Ráadásul a kamaszkorban szülő anyák gyakran halva született kölyköket hoznak világra, nem is beszélve arról, hogy ha rosszul jön ki a halott magzat belőle, akkor maga az anya is könnyen belehalhat a szülésbe.
Hogyha tényleg semmiképpen sem tudsz mellé szerezni még egy nőstényt, akkor az lenne a legjobb, ha a barátnőd tengerimalacaival egy jó darabig csak ketrecen át érintkezhetnének. Sajnos a hím tengerimalac akkor is megpróbálná befedezni a kislányt, ha az a saját gyereke. A rokonok közötti pároztatás, azaz a beltenyészet pedig garantáltan rossz génállományú, rövid életű, betegségekre hajlamos kicsiket eredményez.
Sajnos nem tudnátok visszatartani. Olyankor, amikor a lány tüzel, ha van a ketrecben még egy ivarérett hím is, akkor addig fognak próbálkozni, amíg össze nem jön a dolog nekik. Megjegyzem, hogy a hím képes befedezni a nőstényt akár másodpercek alatt is, tehát ha nem jöttök rá időben a szándékára (berregés, fenékriszálás, füttyögés stb.), akkor könnyen lehet, hogy mire szétveszitek őket, már késő. Esetleg még úgy oldhatnátok meg, hogy kifigyeled, milyen időközönként tüzel a lány, és csak akkor engeded össze őket, amikor biztos vagy benne, hogy biztonságos. De nyilvánvalóan ez is időt vesz igénybe.
Olvasd el ezt a linket a párzás és a vemhesség tanulmányozására:
Illetve ezt, hátha meggyőz, hogy legalább 2 tengerimalacot kéne együtt tartani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!