Kb. Mennyibe kerül egy dzsungáriai törpehörcsög 1 havi tartása + kb. mennyibe kerül egy terrárium és egy emeletes ketrec? Mert az kéne nekem nagyon.
Én két és fél éve ajándékba kaptam egy kölyök nőstény kék dzsungit, de amúgy tenyésztőnél színtől függően általában 800-3000 Ft között vannak.
Kétemeletes ketrecet akkor 5000-ért vettem neki, és egy jó nagy csomag pormentes forgácsot 1400-ért (ez a két évesen bekövetkezett halála előtt két hónappal fogyott el), aztán kb 3 havonta vettem neki 5-600 ft-ért egy-egy doboz tápot, ami mellé gyümölcsöt, zöldséget kapott, ez nem volt külön kiadás, mert a miénkből mindig jutott...
Házikót kókuszdióhéjból csináltunk neki, amit imádott. (Egy nagyobb kókusz félbefűrészelve, kibelezve, és spec. egy csípőfogóval bénáztam rá ajtónyílást, de végül príma lett :) )
WC-papír gurigát folyamatosan fogyasztotta, valamint én egy-egy zsepit adtam neki szétnyitva takarítás után, abból csinált fészket magának.
Rágcsáláshoz, fogkoptatáshoz száríts neki kenyérdarabokat (Papír, penész ne legyen rajta... )
Ez mind nem költséges.
Ketrecből/terráriumból érdemes neki olyat venni, amiben van emelet csövek a bujkáláshoz, etető, itató, kerék, amiben végigtekerheti az éjszakát :)
Az enyémet pl vihetnéd bagóért, de ha jól sejtem, te Miskolcon laksz, ez a ketrec pedig (egy hörcsögöt szolgált végig), Budapesten van :D
Egyébként neten tuti tudsz rendelni bármelyik állatfelszerelés webshopból, vagy kb bármelyik állatkereskedésben van. Mondjuk utóbbiban pofátlanul drágák.
#4-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!