A tengerimalacnak kell vágni a körmét?
Figyelt kérdés
Nem tudom volt e ez a kérdés, de ugy vettem észre, hogy a 2 malackámnak a hátsó lábain nagy a köröm.Itt nincs állatorvos, aki levágná.Itthon le lehet vágni? Van egy bizonyos csík, addig lehet csak, igaz?2010. jan. 9. 23:47
1/8 anonim válasza:
De le ám, és igen, csak a csíkig, különben érbe szaladsz. Ha véletlenül ez történik, sikítás után le kell fertőtleníteni. És kétszemélyes munka, a malac nagyon utálja.
2/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen.
2010. jan. 9. 23:55
3/8 anonim válasza:
jól tudod, vágni kell nekik és tényleg vigyázni kell, hogy ne vágd le nagyon, mert akkor vérezni fog és fáj neki.
Ha bizonytalan vagy, csináld azt, hogy megkérsz valakit, fogja a malackát, te csak a lábát fogod majd, és vágod a körmét. amíg ki nem tapasztalod, hogy meddig lehet vágni (bár általában látható, hogy ott már rózsaszín a köröm, ahol már nem kellene belevágni) addig kicsi darabonként haladj, ne egyben vágd le rögtön az egészet. így talán könnyebb lesz...
4/8 anonim válasza:
Én is mindig vágom nekik. Egyszer anyum véletlenül belenyírt az ujjába, vérzett neki :((( Azóta én nyírom, de kell hozzá két ember akik lefogják őket. :DDD
5/8 anonim válasza:
Az előttem lévők már leírták, talán csak annyit, a bizonyos csík előtt kb.1-2 mm-el már ne vágj, hogy ne legyen szegénynek érzékeny, és mindenképpen szerezz be egy karomnyírót (1000-1500 ft körül kezdődik az ára), mert a sajét körömvágó ollóddal csak beszakad a kis körme és csúnyán begyulladhat neki. Számíts hatalmas rugkapálásra :=) !
6/8 anonim válasza:
Nekem már megszokták, dem rugdalóznak annyira, tudják, hogy ettől nekik csak jobb lesz. De én emberi körömcsipesszel nyírom, mer azt mondták az állatkereskedésben, hogy az is ugyanolyan jó.
7/8 A kérdező kommentje:
Rendben, apro darabonként fogom vágni.Nekem van körömcsipesz, azzal megprobálom, de utána keresek boltokban külön malackáknak :)
Köszönöm a válaszokat.
2010. jan. 10. 13:39
8/8 anonim válasza:
énnekem a doki szokta levágni de oylan 100 ftért havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!