Hogy lehet levágni a körmét a tengerimalacnak? És meddig (hossz) lehet levágni?
Ha jól megnézed a körmét, akkor lehet látni, hogy hol fut benne az ér. Annál az pár miliméterrel föjebb kell vágni! Én a speciális körömvágót nem szeretem (az egyik ismerősö azzal vágta a tengerimalac körmét, és elrontotta, belhalt a malacka) inkább vidd állatorvoshoz!!!
Remálem segítettem :)
15:14
Nálunk az állatorvos 1000Ft-ért vágja a két tengerimalacot (mármit a körmét xD)
Szeintem ez nem jó ötlet, ugyan mi célt szolgálna?
Hogy ne karmoljon?Vagy mit?
Az élővilágban, a természetben se kurtítja nekik senki, de te tudod..
Utolsó.
Azt a célt szolgálja, hogy tudjon menni a malac, mert a hosszú körmöm a lába alá csúsznak, és ez nem túl jó neki...
A természetben meg nem forgács van alatta, és így kopik.
13:14
A természetben is koptatatják a körmüket. Ha neincs rendees vágva a körmük, akkor mindebe belakad, és fájdamat okoz nekik.
Itt mindent megtalálsz!
Az élővilágban a természetben kopik magától. A terráriumban viszont nem, de ettől még folyamatosan nő. Ugyanúgy, mint a foga, azért kell valami fogkoptatót (pl. száraz kenyeret) is állandóan betenni neki.
A speciális körömvágó lehet egy szimpla körömcsipesz, én legalábbis mindig ilyennel vágtam a malackáim körmét. Kb. 500 Ft-ért már lehet kapni. Levágni úgy kell, hogy épp csak a legvégét csippented le, ahol hegyes, úgy nem vágsz bele az érbe.
a tengerimalacnak ha nem vágják a körmét akkor
1.eltörhet a lába mert beleakad a forgácsba vagy szénába
2.begyulladhat
3.nehéz járnia
4.eltorzul a körme és el kell altatni
5.nagyon fáj a malacnak EZÉRT KELL VÁGNI A TENGERIMALACNAK A KÖRMÉT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!