Mit adjak enni a hörcsögömnek?
Szia!
Elsősorban tápot, ami magvakból (búza, zab, köles...) és granulált rágcsálnivalókból állhat (ez általában tartalmaz fehérjét is). Jó minőségűt vegyél, a legjobb a Versele Laga! Ez után jönnek a zöldségek: sárgarépa, petrezselyem, fehérrépa, édes paprika, cékla, zeller, paradicsom, sütőtök, uborka, bio saláta, patiszon, padlizsán, borsó, spenót, spárga, brokkoli. Megmosva, megtörölve! Ezek után jöhetnek a gyümölcsök. Hetente párszor adhatsz belőlük. Ehetőek: alma, körte, szilva, barack, málna, szeder, áfonya, eper, banán, kivi, ribizli, narancs, szőlő, görög és sárgadinnye. Megmosva, kimagozva, megtörölve! Ezek után jön egy nagyon fontos: a fehérjék. Hetente kétszer adj, mert, ha sokat adsz vadabb lesz a kis hörcsög. Fehérjék: lisztkukac, tücsök, natúr túró, natúr joghurt, főtt húsok, penész és fűszer mentes sajtok, száraz macska és kutyatáp. Néha adhatsz neki csontszáraz kenyeret. Soha ne adjál neki: cukros és koffeinos italokat, emberi ételeket, K-betűs zöldségeket, trópusi gyümölcsöket, hagymaféléket, csípős paprikát!!!
Ilyen tésztát sem szabad neki adni szerintem:
https://www.youtube.com/watch?v=Iz0g5IjicXs
Ezt embernek se adnám, mondjuk én nem vagyok nagy tésztás.
Én állatkereskedésben vettem magokat, mellé adok zöldséget, gyümölcsöt és néha kis darab főtt csirkét.
paprika, alma ,répa, salata ,magkeverék(természetesen táp),
napraforgómag még banánt is de lehetoleg száritva de olyan tápot is tudsz neki venni amiben már száritott gyumik is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!