Nyúlpusztulás? (kérdés lent)
Miért van az, hogy a választási vagy annál kisebb nyulak egyszerűen, egyik napról a másikra elpusztulnak, tünete nincs... Pusztulás előtt úgy viselkedik a nyuszi, mintha nem lenne magánál, lélegzik, nyüszít, rángatózik, elfekszik.
Kérlek segítsetek! A betegség nem gyógyítható szerintem.
Már 3 kisnyuszim elpusztult így, kettő a kezemben, egyet halottan találtam reggel.
azt a kettőt úgy ütöttem le. (mert nem lehetett mit tenni) :(
Sajnállak téged is meg a nyuszikat is.Azért halnak meg amúgy a nyuszik, mert a választás utáni két hét a legkritikusabb. Ha ilyenkor valamiben hiányt szenvednek, vagy valahonnan elkapnak egy betegséget, hamar elpusztulnak.Esetleg lehet hogy az anyanyúl betegséget hordoz, és a picik elkapják.
Én elhiszem hogy te jól gondozod őket, erről nem te tehetsz. Ez úgymond természetes.
Több esethőség áll fenn szerintem:
1, Rossz tenyésztőtől szerezted be a nyuszikat. Ha túltenyésztenek egy állatot akkor ez sajnos gyakran bekövetezik.
2,Esetleg olyan ételt adták nekik, ami nem szabad (nagy mennyiségben). Pl. K betűvel kezdődő zöldséget, karfiol stb...
3, Azt is el tudom képzelni hogy valami a házzal nem stimmel. Esetleg nem penészes valahol a fal? Ez is okozhatja szerintem, egyes penészfajták ölni is képesek, és lehet hogy a nyuszik előbb reagálnak rá, mint te magad.
Köszönöm a válaszokat, de félek, hogy nem ez a gond.
Abba még bele tudok gondolni, hogy valahogy túltenyésztették az anyának a rokonait.
De nem a választásról van szó, mert ma reggelre a 3 hetes kisnyuszikból pusztult el kettő, egy már halott volt, egyet meg kellett ölnöm, mert rángatózott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!