Hogy szoktassam rá a hörcsögömet a vízre?
Kiskorában, mikor megkaptam(kb. 3-4 hetes korában) nem adtam neki vizet, mivel azt mondták, hogy van a gyümölcsökben elég víz, nincs szüksége rá. Ez igaz is, most kb. 1,5 éves és teljesen egészséges, szóval nem ezért akarom rászoktatni. Csak kíváncsi vagyok. Szóval most vettem egy olyan itatót(pl. [link] ), de nem akar belőle inni, nem tudja mi az.
Hogy szoktassam rá?
Elején az én törpehörcsögöm se akart inni belőle, én úgy szoktattam rá, hogy amikor föltöltöttem az itatót vízzel és hagytam hogy kívülről is olyan legyen, mindig lenyalta róla a vizet, ezzel tudatosíthatta, hogy az itatóban is víz van, valamint az is volt, hogy odaraktam a hörit az itatónak ahhoz a részéhez, amelyikből folyik a víz, ezzel egy kicsit ő is vizes lett(ezt többször csináld meg), és tudta hogy onnan kell kiinnia a vizet
U.i. ha nem hagyja a hörcsögöd hogy odavidd az itatóhoz, akkor az itatót rakd a szájához :)
Tengerimalacoknál az is beválik, ha bekenjük uborkával az itató végét.
Mivel az nagy kedvenc (nem tudom a hörcsögnél ez hogy van), elkezdi lenyalni és rájön, hogy így inni is tud.
Később már nem kell bekenni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!