Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac SOS?

Tengerimalac SOS?

Figyelt kérdés

A tengerimalacom szőre hát hogy is mondjam... Eltűnt.

A hátán egy 1,5 cm es körben eltűnt a szőre és csak a bőre meg pár apró szál van a helyén. Külön érdekesség hogy egy órája még ott volt. Az Eltűnt szőrt sem találtam meg...

Valami ötlet?

(Nem fáj a bőre és nagyon jól érzi magát (gondolom) de azért ez mégis fura...)

2014. jún. 3. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem vemhes véletlenül? Nincs a szőr az odújában?
2014. jún. 3. 19:57
 2/9 A kérdező kommentje:

Biztos hogy nem vemhes!

Nincs sehol nem találom az eltűnt szőrt...

2014. jún. 3. 20:00
 3/9 anonim ***** válasza:
3%

Akkor nem tudom, nem volt még malacom :/

Azért kérdeztem hogy nem vemhes-e, mert akkor szokták a kitépett szőrrel bélelni az odút...

2014. jún. 3. 20:07
 4/9 anonim ***** válasza:
21%

Ha nem volt malacod, nem kell válaszolni, ilyen egyszerű....A tengerimalac nem tépi ki a szőrét odút csinálni...

Van társa? (Ha nincs az elég baj, mert szigorúan fajtársigénylő fajta). Ha van, akkor elképzelhető, hogy a másik malacka rágta le neki, ez több okra is visszavezethető.

Lehet, hogy gombás vagy atkás, és kihullott, kivakarózta és szétszóródott a ketrecben...Túl sok oka lehet, állatorvos tudja megmondani, kivizsgálás utána a pontos bajt.

2014. jún. 3. 22:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Kedves négyes, ez úton szeretnék elnézést kérni amiért ide merészeltem kommentelni és megpróbáltam segíteni a kérdezőnek... ígérem, legközelebb sem fogom az engedélyedet kérni ;)
2014. jún. 3. 23:33
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Adj neki sok C vitamint (pl. Cebion cseppet vehetsz emberpatikában), friss zöldet, füvet, paprikát, kivit. Hirtelen stresszkor is szoktak ugyan szőrt eldobni, de nem így egy foltban, hanem olyankor mindenhonnan jönnek ki szőrszálak. De bőratka vagy gomba is lehet a háttérben, de mind a kettőre más szer kell. Vidd el minél hamarabb egy egzotikus állatorvoshoz. Ha nem ismersz olyat, akkor itt kereshetsz a közeledben lévőt: [link]
2014. jún. 4. 00:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Most hogy mondod a hirtelen stresszt lehet az az oka ugyanis a konyhába készítettem a vacsorámat és amikor bementem a szobába mintha áram csapta volna meg úgy meg ijedt szegény.

Am minden rendbe van vele eszik iszik sípol és aranyos.

Köszönöm a válaszokat.

2014. jún. 5. 22:47
 8/9 anonim ***** válasza:

"Am minden rendbe van vele eszik iszik sípol és aranyos. "

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd

2014. jún. 8. 23:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem igy halt meg az előző cocim szerintem vidd orvoshoz...
2014. jún. 9. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!