Törpenyuszi ketrecét hazavitel után ki lehet nyitni, hogy ha szeretne kijöhessen?
Azt olvastam valahol, hogy ameddig nem szobatiszta, addig ne engedjük ki. Meg akkor sem, mikor hazavittük, mert kell neki 2-3 nap, addig teljesen békén kell hagyni.
Ezek mennyire igazak?
Ne is hagyjam nyitva a ketrecajtót? Akkor nem lesz szobatiszta?
Az első hét az ismerkedésé. Meg kell szoknia az új helyet, hangokat, szagokat. Ha kiengeded, úgy elbújik, hogy ki nem szeded soha.
Beszélj hozzá, kínáld kézből táppal, ha már bátor, akkor simogathatod, és fokozatosan biztosíthatsz neki nagyobb teret.
Nézd meg, hogy hány "miért vad a nyuszim" kérdés van itt...ők mind elrontottak valamit az elején.
Én mikor megvettem már kora estefelé volt,mikor hazaértünk. Betettem a ketrecbe. Másnap kinyitottam az ajtót,leültem a földre. Lassan kimerészkedett. Lassan hozzám is odajött. Kezdetben pl ha kint volt,kb csak velem foglalkozott. Visszatettem,elmentem,volt egy kis dolgom.
Még aznap,mikor hazamentem és meglátott,már rágta a rácsot,meg ugrált,hogy engedjem ki.:)
Ja és szobatiszta.
Én véleményem szerint hülyeség egy hétre/hetekre bezárni. Kezdetben nyilvan kicsit hagy szokja a helyét,meg am is félni fog. De utána szerintem nyugodtan ki lehet engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!