Mi lenne a jobb? Tengerimalacban valaki tud segíteni?
Figyelt kérdés
tengerimalacot szeretnék venni.időset vagy fiatalt ?terráriumban szeretném tartani mert az van otthon több méretben is és abban is lehet tartani.a kérdésem lényege az lenne hogy idősebbet vagy kicsit vegyek mert szeretném ha kötödne hozzám és hogy csak én legyek gazdia.:)2009. dec. 19. 09:52
1/10 anonim válasza:
akkor fiatalabbat vegyél:D jobban fog kötődni:) az idősebb is megszerethet, de én a kicsit ajánlom :D
2/10 Salx Narval válasza:
Minden kép kicsit vásárolj, ha szeretnéd magadhoz szoktatni.Egy nagy terrárium esetleg megfelel, de nem túl szerencsés választás, a malackák elég nagy helyet igényelnek, bár nem tudom mekkora terráriumod van.Minden esetre 50×70cm alapterület alatt ne igen tartsd.
3/10 anonim válasza:
Egyetértek az előttem válaszolóval a hellyel kapcsolatban, Viszont mindenképp 2 malacot vegyél, társas állatok, nem érzik jól magukat egyedül, ha sokat foglalkozol akkor sem tudod pótolni a fajtársat. Ettől függetlenül ugyanúgy hozzád nőnek. Ketten ráadásul sokkal szórakoztatóbbak is, olyanokat tesznek amiket egyedül lévő malacnál nem igen figyelhetsz meg. Szóval ha szeretnéd hogy a malackád jól érezze magát akkor mindenképp kell neki az AZONOS NEMŰ társ. Ha 2 picit (esetleg testvért) veszel az remek:)
4/10 A kérdező kommentje:
volt régen nekem egy csak kisebb voltam.szerintem jól megvolt egyedül de biztos igazatok van.anyukám lehet csak egyet enged.nagyon nagy baj??2-vel többet kell foglalkozni mint eggyel?ha egyedül van a malacka nem elég neki ha minden nap szeretgetem és foglalkozom vele?
2009. dec. 19. 11:26
5/10 anonim válasza:
nálam 2van!és úgy vettem észre hogy mióta ketten vannak nem igényli annyira a törödésem!amíg egyedül volt állandóan visítozott most már tök jól elvannak!
6/10 anonim válasza:
Az idősebb is kötődni fog hozzád, mert a memóriájuk nem túl nagy, szóval nem fog siránkozni a korábbi gazdi után :-)
Talán azért jobb a fiatal, mert gondolom sok évet szeretnél vele tölteni.
7/10 anonim válasza:
Mindegyik ugyanúgy tud kötődni, nekem 3 van és baromi jófejek. Egyébként az csak látszat hogy jól elvan, társas állat. És amint írtam feljebb, bármennyit foglalkozol vele, nem helyettesítheted a fajtársát! Ugyanúgy tudsz foglalkozni 2vel, és ha nincs is annyi időd, akkor is jól el lesznek ketten. Ne tegyél rosszat a malackával, ne tartsd egyedül:( Ez az oldal egyébként nagyon sok hasznos információt tud adni, én is innen tanultam meg mindent: [link]
8/10 anonim válasza:
Előző vagyok. Még annyi, hogy ha semmiképp nem enged anyukád kettőt, akkor inkább ne vegyél tengerimalacot, hanem inkább olyan állatot válassz ami jól elvan egyedül is. Sajnos nagyon sokan tartják őket helytelenül így, nem tudom miért terjedt el ez a tévhit hogy megvannak egyedül is...
9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok hasznos információt:D
2009. dec. 20. 17:16
10/10 anonim válasza:
Fiatalt vegyél.Nekem is 2 van, de igy is elvárják, hogy többet foglalkozzunk velük.Egyedül nagyon unalmas lenne neki, hiába foglalkoznál vele.És ha nem enged 2 anyud : vegyél egyet és majd valamelyik rokonod oda adja, mintha tőle kaptad volna :D Nekem igy lett tengerimalacom.Sógornőmtől kaptam 2 malackát :) pedig anyum nem akart, de azota nem lehet rola levakarni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!