Mi a baja a törpehörcsögömnek?
Figyelt kérdés
Tegnap vettem Őt, de nagyon furcsán viselkedik... Megharap, lepisil, furcsa hangot ad ki stb. Nagyon aggodom érte, mert nekem eddig csak aranyhörcsögöm volt és nem tudom mit csináljak vele... Segítség!!!2009. dec. 19. 09:36
1/8 anonim válasza:
Hát mivel még új helyen van fél.
2/8 anonim válasza:
Stresszel. Hagyd békén, a lehető legkevesebbet nyúlkálj be hozzá pár napig. Lehet, hogy nincs is kézhez szoktatva (az állatkereskedéses állatok nagy része ilyen sajnos), ez esetben még az embertől is fél, mert nagy, fura szagú, biztos törpehörcsögevő szörnyeteg. Sok-sok türelemmel, finom jutalomfalatokkal (egész pici sajtdarabok, szemenként szotyi, almadarabok) meg lehet szelidíteni általában őket. Kitartás! ;)
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2009. dec. 19. 09:55
4/8 anonim válasza:
Sztem is fél még le fog nyugodni ha harap szerintem lehet hogy vad egy picit minden nap vedd ki és szeretgesd simogasd finoman ne nyúzd.A pisilés a tengerimalacoknál ugy olvastam a bizalom jele de egyátalán nem biztos lehet csak a félelem az uj környezet miat
5/8 Salx Narval válasza:
Én még várnék a kivétellel, először had szokja meg a helyét, had rendezkedjen be.Utána el kell kezdeni kézből etetni és, ha már eszik a kezedből, simogasd meg és itt már megpróbálhatod kivenni.
6/8 anonim válasza:
elnézést előző válaszommal tényleg most had rendeszkedjen be szokja a környeetet assziszem 3 válaszoló
7/8 anonim válasza:
ilyenkor fél,enyémet több mint 1 hónapja vettem még az ujjamhoz ha odajön,naggyonnn fél!nekem már sokadik törpehörim,mondom úgy hogy tenyésztek!!
adj neki táplálékot eleget (gondolom tájékozódtál róla hogy mit adhatsz neki és mit nem) legyen neki amiböl folyadékhoz jut a víz azt hiresztelik nem kell neki
soksikert
8/8 A kérdező kommentje:
Most már elég jól van meg lehet fogni és van új ketrece is. És folyton ha kiveszem puszilgat! Nagyon aranyos.
2009. dec. 26. 00:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!