Nagyon szükséges a tengerimalacok számára az itató?
Figyelt kérdés
Az én tengerimalacom nagyon sokat pisil,és elég büdi is,ami alatta van,újságpapír,mindig teljesen elázik,és minden egyes tisztábatevési alkalommal ki kell mosnom a ketrecét. A ti t.malacotok is ennyit pisil? Feltétlenül kell nekik itató? Vagy anélkül is sokat pisilnek?
Két tengerimalacunk volt, sosem volt itatójuk, mert meguntam, hogy folyton belelépnek és kiborítják ( nagy terráriumban voltak, nem ketrecben) és egyik 8, másik 9 évig élt, nem a szomjazástól haltak meg.
Napi 1-2, nyáron több alkalommal megkínáltam őket tálkában vízzel, akkor néha ittak, de emellett az enyémek is rengeteg lédús gyümölcsöt, zöldséget kaptak napi szinten.
2009. dec. 17. 22:22
12/17 anonim válasza:
Ajánlom a szalmát, mert jobb mint a forgács. :) Így nem büdös. Mehet alá macskaalom is.
2009. dec. 18. 04:34
13/17 anonim válasza:
Golyós önitató kell nekik, abba nem tudnak belelépni, nem tudnak beleszemetelni. De inniuk KELL! A zöldség-gyümölcs mellett is! Egy ilyen csodaszerkezet 5-600 Ft. Nem igaz, hogy ennyit sajnáltok az állattól!
2009. dec. 18. 08:52
14/17 anonim válasza:
04:34-esnek nincs igaza, a széna, szalma arra való, hogy megegyék. Alomnak nem jó, megszúrja a talpát. A macskaalomról ne is beszéljünk. Nem véletlenül MACSKAalom.
Vagy forgács, vagy pellet, esetleg mindkettő.
2009. dec. 18. 14:44
15/17 anonim válasza:
14.44! Mért ne lehetne macskaalmot használni? 8 éve van eddig összesen 6 malacom macskaalommal, semmilyen problémát nem okoz, nem is értem, hogy mit okozhatna. Attól, hogy macska a neve, attól még lehet malac alá tenni. És annak idején nyilván nem a kisujjamból szoptam, hogy azt tegyek alájuk, hanem olyan valaki ajánlotta, aki járatos a témában.
egy korábbi válaszoló
2009. dec. 18. 18:09
16/17 anonim válasza:
A macskaalmot azért nem szokták rágcsálók alá ajánlani, mert porzik, és ettől egy csomó betegséget kaphat (allergia, szemgyulladás, asztma, tüdőgyulladás stb.) Vannak állatok, amelyek érzékenyebbek erre, mások "nem foglalkoznak vele".
2009. dec. 19. 08:08
17/17 anonim válasza:
14.44-esnek. Mindig is szalmát használtam a malacaim alá. Sose volt gond. A forgács gyorsan beszívja a vizeletet, és büdösödik. Ha szalmában volt, sose volt szaga. Nyuszikat is tartok, akik szintúgy szalmán vannak. A macskaalom akkor porzik, ha kapar (amit nem szokott)a malac, vagy ha nincs rajta fedőalom. Macskaalomból van nagyobb darabos is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!