6évesen lehet felelős állattartó?
Figyelt kérdés
Pontosabban vehetek neki állatkát,hogy megtanulja mi az a felelős állattartás?Persze szoros szülői irányítással.Milyen állatot ajánlanátok?Vagy még korai?Vannak csirkék,kacsák,hullámos papagájok.Imádja őket,"Foglalkozik" is velük,de nem az ő dolga.2009. dec. 16. 12:24
11/14 anonim válasza:
Nem..Még nincsen tisztába azzal mi az a felelős állattartás.2 évet várjatok vele.
12/14 anonim válasza:
ha te "iránytod" a gyereket, és közösen gondozzátok, látja, hogyan kell bánni egy állattal, akkor nem gond. falunk is együt nevelkedik a gyerek az állatokkal. nem lesz semmi baj, szeresse csak meg a kis nyomorultakat :)
13/14 anonim válasza:
hát, csak olyan állatot, amit nem nehéz gondozni..
a kutya nem jó, mert 6 éves gyreek nem tudja sétáltatni, az felelőtlenség lenne
halat se!! Annyi rohadt vízű akváriumot láttam már :( egy ekkora gyerek nem tudja sérülés nélkül kivenni a halakat, amikor takarítani kell, ha meg kicsit is több eleséget önt a vízbe, akkor az elromlik, és vagy cserélitek a vizet, vagy kidöglenek a halak...
A hörcsög, tengerimalac terráriumát is pucolni kell, a hörcsög meg bemászhat a szekrény alá eközben...
Én egy kinti cicára szavaznék... Az viszonylag jól elvan a maga területén, és a napi etetést, itatást meg tudja a kisgyerek is oldani... persze rövidszőrű házimacskára gondolok, a hosszúszőrű lakásba való cicák gondozása szintén felnőtt feladata...
14/14 anonim válasza:
Szerintem várhattok még. 6 évesen a szülőtől látja hogy kell gondozni, de nem kell neki mondani hogy ez a te állatod most foglalkozzunk vele.. Ha idősebb lesz lehet hogy magától is érdeklődni fog az állatok iránt és egyedül is tudná gondozni őt/őket (máskülönben lehet természetesnek venné hogy anyu bármit megcsinál helyette ha kell....)Én 8 évesen kaptam először állatot. 2 hörcsög volt és a kezdetektől egyedül gondoztam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!