Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A barátnőm patkányai folyamato...

A barátnőm patkányai folyamatosan kirágják magukat a ketrecükből! Mit csináljunk?

Figyelt kérdés
A barátnőm pár hónapja vett 3 csuklyás patkányt. Az első hónapban semmi probléma nem volt velük. Lecserélte a ketrecét egy nagyobb ketrecre. Pár nap után a patkányok eltüntek és mindenhol kereste..Megbújtak egy szekrény mögött..Vissza tette őket de megint kiszöktek..és ekkor észre vette hogy egy hatalmas lyuk van a ketrec oldalán..És nagyon sok helyük volt a ketrecben,mindig volt innivaló,ennivaló mégis kiszöktek..Mivel kirágták visszatette őket a kisketrecbe..Abból is kirágták magukat!! most megint egy másik ketrecben vannak,de már azt várjuk mikor fognak egy lyukat rágni rá..És nem állithatom, hogy rossz gazdájuk mivel mindent megvesz nekik a patkányok is kötődnek hozzá,szelidek,barátságosak csak ez az egy gond van velük. Kérlek segitsetek tanácstalanok vagyunk,gondoltunk már terráriumra is..

2014. márc. 19. 21:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
59%

Igen-igen, a fogkoptató lesz akkor. :)

Amúgy üzenném azoknak, akik beszólnak, hogy 1) a ketrecben általában van ház, ami kitakarja egy jó nagy részét, nem mindig látszik, mi van mögötte, 2) a patkányok elég nagyra nőnek, de roppant kreatívak tudnak lenni, ha kis helyre kell bemászni. Így hacsak nincs patkányod, inkább ne szólj be a kérdezőnek, ha kérhetném...

2014. márc. 20. 05:42
 22/30 anonim ***** válasza:

Kérni bármit lehet, kedves utolsó. :D

Egyébként én azért írtam, mert nálam alap, hogy ha az állat kiszökik, akkor megnézem, hogy tudott kiszökni, tehát ellenőrzöm a ketrecet. Nem tudom elképzelni, hogy valaki ne így tegyen, hanem "jaj hát jól van már megvannak, visszateszem őket aztán megyek tévét nézni".

2014. márc. 20. 12:35
 23/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó előtti igazad volt a probléma megoldodott
2014. márc. 20. 17:00
 24/30 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nem ismersz minket ne ítélgess mivel a ketrec ajtaja is ki volt nyitva. Szerintem te sem látnád azt a kisebb méretű lyukat a hátulján. És igen volt azon belül házuk kettő is. Szóval nem hiszem hogy a barátnőm állatkinzo lenne
2014. márc. 20. 17:02
 25/30 A kérdező kommentje:
És hiába mondod hogy szabadon kell élniük. A csuklyás patkány nem él meg kint a VADONBAN mivel nem csatorna patkány!!
2014. márc. 20. 17:05
 26/30 anonim ***** válasza:
41%
Hát itt annyi "okos" ember van. A kisállatkereskedésben árulják, szerintetek miért? Én tapasztalt és szakértő patkánytartó vagyok. 10 évet megállás nélkül voltak rágcsijaim. 2x 2 évet hörcsögök 4 is. A többi évben patkányok és egerek. Ha megfelelő körülményet tud biztosítani (márpedig leírás alapján megfelelő) akkor tarthat akár görényeket is! És arról nem is beszélek, hogy aki tapasztalt kereskedő segítségével tartja a patkányokat, annak könnyebb. Kereskedő vagyok.
2014. márc. 20. 18:25
 27/30 anonim ***** válasza:
*Körülményt
2014. márc. 20. 18:28
 28/30 Platypus ***** válasza:
A patkánytól teljesen normális, természetes viselkedés, hogy kirágja magát, ha ki tudja. A természetben is rágással alakítják a környezetüket. Nyilván egy stresszes, mozgás- és rágáshiányos patkány motiváltabb, de egy egészséges és boldog patkány is rág, ha van mit. A probléma az, hogy a ketrecet egyáltalán képesek voltak kirágni. Az olcsóbb ketrecek néha kritikán aluli anyagból vannak, és a hörcsögpaloták meg hasonló rengeteg műanyagból álló izék is alkalmatlanok patkányhoz. Pontosan hogyan néztek ki a szétrágott ketrecek és mekkorák voltak?
2014. márc. 22. 09:40
 29/30 anonim ***** válasza:

"A kisállatkereskedésben árulják, szerintetek miért? "

Mert van rájuk kereslet és van belőle bevétel.

Majmot is tarthat otthon az ember, ha meg tudja oldani, azt is lehet venni. Szinte bármit lehet, még ami nem legális azt is, mert az ember önző és ha neki az kell, akkor megszerzi. A kisállat kereskedés sem sokban különbözik, hiába lenne jobb sok állatnak, ha szabadon élhetnének (és eleve nem is tenyésztenék őket bentre) a megfelelő, természetes élőhelyükön, de az embereknek tetszik, ők is akarnak, tehát létrejöttek a kereskedések, ahol hozzá is juthatnak. És veszi mindenki ész nélkül...

Másrészről egy átlag üzletben is sok minden van, de az nem jelenti azt, hogy muszáj mindent megvenni és okos döntést akármit hazahurcolni. Magyarán csak azért, mert van még nem kötelező megvenni.

De mindegy, mert a másik hozzászóló kommentjeit sem értette senki, legalábbis a lényeg nem nagyon ment át...

Mondanám, hogy egyeseket be lehetne rakni a kereskedésbe egy ketrecbe, mert kb. olyan IQ-hányadossal rendelkeznek, de vegyük úgy, hogy ezt nem mondtam, mert akkor még nagyobb lenne a felháborodás (főként azok részéről, akikre ez igaz).

Szóval részemről "bye".

2014. márc. 22. 10:14
 30/30 anonim ***** válasza:

Ezeket nem rágják ki: [link]

[link]

Fogkoptatót ne vegyél a káros rájuk nézve. rakja be nekik almafa vagy körte ágat. És itt informálódj a helyes tartásról: [link]

2014. márc. 23. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!