Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A barátnőm patkányai folyamato...

A barátnőm patkányai folyamatosan kirágják magukat a ketrecükből! Mit csináljunk?

Figyelt kérdés
A barátnőm pár hónapja vett 3 csuklyás patkányt. Az első hónapban semmi probléma nem volt velük. Lecserélte a ketrecét egy nagyobb ketrecre. Pár nap után a patkányok eltüntek és mindenhol kereste..Megbújtak egy szekrény mögött..Vissza tette őket de megint kiszöktek..és ekkor észre vette hogy egy hatalmas lyuk van a ketrec oldalán..És nagyon sok helyük volt a ketrecben,mindig volt innivaló,ennivaló mégis kiszöktek..Mivel kirágták visszatette őket a kisketrecbe..Abból is kirágták magukat!! most megint egy másik ketrecben vannak,de már azt várjuk mikor fognak egy lyukat rágni rá..És nem állithatom, hogy rossz gazdájuk mivel mindent megvesz nekik a patkányok is kötődnek hozzá,szelidek,barátságosak csak ez az egy gond van velük. Kérlek segitsetek tanácstalanok vagyunk,gondoltunk már terráriumra is..

2014. márc. 19. 21:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Én valamennyire egyetértek az elsővel, még akkor is, ha minden hozzászólása töröltetve lesz innen...

Amúgy jó, hogy kötődnek hozzá a patkányok... ő ad nekik enni, be vannak zárva, nem nagyon tehetnek mást. :D

Amúgy szerintem az 1-es arra gondolt, hogy eleve az nem normális, hogy nem szabadon élnek, hanem így fogságban, mert valakinek ez a hobbija, hogy így tartsa őket. Van aki szerint az állatoknak a természetese élőhelyükön van a helyük és nem a lakásban, egy "műanyag" környezetben.

2014. márc. 19. 22:47
 12/30 A kérdező kommentje:
De akkor mégis miben tartsa őket?? O.o minden nap ki vannak engedve
2014. márc. 19. 22:48
 13/30 A kérdező kommentje:
Szerintem ti félre értetek engem.Én csuklyás patkányról beszélek..Keressetek rá Google-n ,ha nem tudjátok hogy néz ki..:o
2014. márc. 19. 22:50
 14/30 anonim ***** válasza:
39%

Inkább te nem érted, hogy mi a problémája a hozzászólónak.

Nem akarok a nevében beszélni, de én úgy értelmezem, hogy arra gondolt, hogy egyáltalán nem kell ilyen állatokat tartani, nem kell őket bevinni a házba.

De elnézve az eddigieket szerintem itt ezt a témát le is lehet zárni, mert értelme nincs erről beszélni (sajnos). :D

2014. márc. 19. 23:03
 15/30 anonim ***** válasza:
Ahogy a kedves 14-es írja, igen. Az tényleg egy szebb világ lenne. És így tisztelhetnénk a természetet és a lakóit. Meg gyönyörködhetnénk bennük, ha éppen látnánk őket, de akkor már szabadon. Ha mi is szeretjük a szabadságot, feltételezhetnénk, hogy más is szereti.
2014. márc. 19. 23:20
 16/30 anonim ***** válasza:
7%
Vegyen nekik rágókövet, akkor ellesznek. A többiekre meg ne figyelj, biztos ők is eléldegélnének egy dzsungelben...
2014. márc. 19. 23:51
 17/30 anonim ***** válasza:

Azért az embernek elég nagy hely áll rendelkezésére és döntései alapján utazgathat is... Nem feltétlenül egy dzsungelbe...

Másrészről mint láthattuk nyugodtan figyelhet a kérdező mások kommentjeire is, annak a bizonyos "nem állattartó, hanem állatbarát" válaszolónak a mondanivalóját sem igazán sikerült megértenie. Na de én inkább megyek és csinálok valami hasznosabbat, különben is ez kicsit már "off".

2014. márc. 20. 00:03
 18/30 A kérdező kommentje:
Nekik is hatalmas helyük volt szóval nekem ne mondjátok hogy azért szöktek ki mert kevés volt a helyük. Más is tart csuklyas patkanyt és igen, ha tudni akarjátok ketrecben.
2014. márc. 20. 00:51
 19/30 A kérdező kommentje:
És szerinted minek tenyésztettek ki olyan patkanyt mint a csuklyas?? Azért hogy szabadon engedd?? Kétlem. Ott van például a hörcsög, az sem azért van hogy szabadon engedd
2014. márc. 20. 00:55
 20/30 anonim ***** válasza:

Na igen, az ember önző ezért behurcolja az állatot a lakásba magához, mert cuki. Vagy kitenyészti, tenyészti őket, mert el lehet adni. Mások pedig megveszik mert jaj de édes és jaj kapható. Nyilván az is önző aki megveszi, mert támogatja, hogy az állat fogságban éljen, mert neki az úgy tetszik, hogy ott van vele és azzal áltatja magát, hogy ez így rendben is van, mert mindent megad neki. De ez nem egy emberről szól, ez egy egész iparág, sok felelőssel, sok felelőtlen döntést hozó emberrel stb.

Ó és olyanokkal, akik még azt sem fogják fel, hogy miről beszél a másik. Szóval ennek is sok értelme volt, hogy ezt leírtam.

Kérdező, menj vegyél nekik "rágókát" és annyi.

2014. márc. 20. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!