Fehér egér tartása?
Szeretnék egy kis fehér egeret, viszont lenne néhány kérdésem. Akinek van, vagy otthon van a témában légyszi írja meg. Köszönöm :)
-Naponta hányszor kell neki adni enni?
-Magokat vagy inkább zöldségeket/gyümölcsöket eszik?
-Kell a számára itató, vagy nem isznak?
-Vannak olyan ételek amiket nem ehetnek? pl.saláta?
-Milyen zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztanak?
-Lehet egyedül tartani, vagy társas lények? Két hím vagy két nőstény? (Szaporítani nem szeretném)
-Ketrec vagy terrárium a számára megfelelő? Méret? .. × .. × ..?
-Mi kell a ketrecébe/terráriumába? Pl. Mókuskerék?
Szia,
én tenyésztek egereket a kígyóimnak, nem nagy ördöngösség az egész.
-nem esznek sokat, én naponta egyszer szoktam nekik adni friss magkeveréket (amit a hörcsögöknek lehet venni a boltba az tökéletes, de ha ráérsz, te is összeállíthatod, úgy olcsóbb)
-Magok mellett mehet zöldség, gyümölcs nekik, csak ne hagyd benn több napot mert elkezd rohadni.
-itató mindenképpen kell nekik, lehet kapni ilyen kis golyós önitatót az állatkereskedésekben, naponta cseréld benne a vizet.
-kb mindent megesznek, de kész ételeket én nem adnék nekik (pl sültkrumpli)
-mindenképpen társas lények, egyedül nem lehet tartani őket (lehet csak kb állatkínzás) ha nem akarod szaporítani őket akkor 2 nőstényt vegyél, ők jól megvannak egymással.
-én a ketrecet ajánlom mert jobban szellőzik, de hetente így is érdemes takarítani. Méretben azok megfelelőek a leginkább amit az állatkereskedésekben lehet kapni, kb 50*40*30 (csak kb amit írtam, ha egy szintes a ketrec akor a magasság elhanyagolható, a hosszúság és a mélység ami számít)
-kell nekik etető, itató, faforgács alájuk, WC gurigát rakhatsz be nekik, azzal elvannak, valami kis házikó ahol aludhatnak majd... nekem van benn mókuskerék is, szeretik:)
-többnyire éjjeli állatok, szóval ne a szobádban legyenek ha nem bírod este a zörgést :)
Köszönöm a részletes vàlaszt. :) Beszerzem még ami hiànyzik.
Nem sajnàlod a kisegereket? jaj, én biztos nem birnàm odaadni, hogy megegyék...
Akartam kigyót régebben èn is, csak pont ezèrt nincs... ha lenne vega kigyó... :P :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!