Nyúl tartható kint, akár télen is? És esetleg tartható-e szabadon a lakásban, ha van 2 szobacicánk? Nem bántanák?
Nekünk egy kb 2 kilós törpenyuszint van. Egész télen kint volt (nem szabad ég alatt, hanem egy fűtetlen ólban)
De mivel házikedvenc, minden nap volt a hátban is, és a macskánkkal, összebújtak időnként... nem bántották egymást.
Első: te mit szólnál ahhoz, ha a jó meleg otthonból kiraknának a mínuszokba éjszakára?
Próbáld már ki.
Felelőtlen állattartó...
előzőnek üzenem: látszik, hogy szereted az állatokat, de a nyulakhoz nem igazán értesz!
A nyúl nem bírja a meleget. Szenvedés neki. Olyan, mintha neked állandóan egy tüzes kályha mellett kellene ülnöd. Télen sem fázik, hatalmas szőre van.Nagyapám évtizedek óta tenyészti őket, ő tapasztalatból mondja, hogy a nyúl jobban szereti a hideget, mint a meleget. A melegben szenved, nem is kicsit...
A törpenyulat is maximum 10-15 fokos szobába tenném, de semmiképpen sem fűtöttbe!!
A belga óriás meg simán kinn lehet egész télen, hiszen fel tud halmozni a testében zsírtartalékot, ráadásul megvan az a szőrminősége, amivel ő nem fázik. Persze ól meg széna kell neki.
Apukám 30 éve húsnyúl-tenyésztő, 8. éve pedig törpe tenyésztő. 2 év múlva, amikor befejezem a gödöllői egyetemet, én is tenyésztő leszek.
És én nem értek a nyulakhoz? A nyulaknak a 20-22°C a megfelelő, nem 10-15! Melegből kivinni őket pedig életveszélyes!
A belgát viszont lehet kint tartani, természetesen fedett, szélmentes helyen.
Mondjuk nem is értem, hogyan gondoljátok a törpenyuszik kint tartást, mikor a lakásban tartottak is pár pillanatnyi szellőtől halálos fülgyulladást kaphatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!