Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Egér-fóbiát le lehet küzdeni?

Egér-fóbiát le lehet küzdeni?

Figyelt kérdés

Ebben a hideg időben nagyon sok egér van a munkahelyemen, pedig egy jól szituált, modern cégről van szó, de sajnos az épület a mező közepén van. Óriási raktár tartozik hozzá és az egerek beszöknek. Találtam már békát is. Sokszor egyedül vagyok ott, kint már sötét van, amitől eleve félelmetes az épület és kakor jönnek az egerek... Az irodába is belógnak, a szekrényekben laknak, én meg rendre visítozok, mint egy ütődött. Borzasztó...

Gondoltam veszek otthonra hörcsögöt, hátha megkedvelem őket, de macskáim vannak. Szegényt nem szeretném vacsorára megetetni velük.

Persze nem csak én félek tőlük, a többiek közül is sokan, de nem tudunk mit csinálni. Az egérfogó megfog párat, de így is több van, mint sok.:S

2009. dec. 10. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:
23%

Nem értem miért kell egy egértől félni, az nem bánt! Még ha egy krokodil lenne, vagy tigris, azt megértem, de egy egér????

Küzdd le a fóbiádat. Először is higgattan megkellene simogatnod egy ismerősöd házi (tenyésztett egerét) és az agyad folyamatosan azon járjon, hogy ha megsimogatod, nem történik semm, és hülyeség a félelmed!!!

Mi történhet, ha találkozol egy egérrel?

-megöl?

-megharap, de úgy, hogy az intenzíven kötsz ki?

-rád sza*rik?

Nem halsz meg sehogy! Ezzel a hülyességgel csak akkor tudsz felszámolni, ha bátor vagy és az agyadban átgondolod, azt, hogy valójában mitől is félsz????

Én pl. rettegtem a darazsaktól, de csak azért, mert kicsi koromban megcsíptek és ez bevésődött. amikor tavaly nyáron bejött egy nagy darázs és egy dongó erőt vettem magamon és óvatosan én mentettem ki őket egy nájlonzacsiba...hidd el, nagyon féltem, de leküzdöttem, pedig benne volt a pakliba, hogy megcsíp. És nem csípett meg.

2009. dec. 10. 13:18
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

en semmitol, de semmitol nem rettegek az eletben, de az egerfobiam erosebb nalam. tudom, hogy nem bant, stb.. de megis. pedig soha semmilyen negativ tapasztalatom nem volt veluk kapcsolatban.

szerinte agyban dol el minden fobia. vegyetek nehany macskat az irodaba szerintem!

2009. dec. 10. 13:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatból mondom, hogy le lehet küzdeni az "egérfóbiát". 2éve még én is iszonyatosan féltem tőlük, és ha csak egyet is megláttam bárhol, sikítozva rohantam el (mint a pókoktól).

Nekem úgy sikerült leküzdeni, hogy a macskám mindig fogott egyet, és a szokása az, hogy addig játszik vele, amíg az egér ki nem nyiffan. Először csak távolról néztem (és mondtam magamnak nem kell félni, csak egér, jobban fél, mint én), utána közelebb merészkedtem (persze amikor még élt az egér), aztán fokozatosan közelebb, és amikor már nem sok szufla volt a cincinben, akkor érintettem meg először. Utána napokon keresztül csináltam, és fokozatosan úgy mentem oda, hogy az egérben mindig kicsit több energia volt, és úgy simogattam meg, fogtam meg. Utolsó lépcsőként pedig akkor mentem oda, amikor a macska pár perccel előtte fogta meg, még rendesen erejében volt az áldozat... és felvettem a földről és simogattam a tenyeremben. Azóta nem félek tőlük, meg merem fogni, simogatni...

Nyugodtan mondhatom, hogy nem bántanak, hiszen jobban félnek tőlünk, mint mi tőlük... láttam, ahogy kapkodnak a levegő után és remegtek... volt olyan, ami simogatás cincogott.

Szóval először magadban kell elhatározni, hogy nem félsz, és fokozatosan közelíteni hozzájuk. Kvázi, mint egy "önterápia".

Remélem valamennyire tudtam segíteni.

2009. dec. 10. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem is annyira félelem mint undor.Van aki nem bírja őket.Ez van.Szerintem is állítsatok be egy cicát.Legalább nem leszel egyedül se.
2009. dec. 10. 13:49
 5/8 anonim ***** válasza:
32%

a macskát sokszor egyáltalán nem érdeklik az egerek. nekem van négy patkányom, azt tudom tanácsolni, hogy vegyél néhány patkányt, amelyek rendesen kézhez vannak szoktatva, tartsd őket ketrecben, aztán néha engedd ki őket ott, ahol az egerek járnak :) ott tuti nem lesz több egér soha többé... :D

viszont a kábelekre vigyázz, mert ami nincs feszültség alatt, azt megrágják.

2009. dec. 10. 13:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, minden fóbiát le lehet küzdeni.
2009. dec. 10. 15:42
 7/8 anonim ***** válasza:

A macskát egyébként könnyen el lehet szeparálni a hörcsögtől, én konkrétan két egeret tartottam két macskával. Nem fogja feltörni a ketrecet vagy terráriumot a cica, hogy hozzájusson a husihoz, nyugalom.

De hogy ez jó terápia lenne-e, azt nem tudom. Vannak erre szakosodott orvosok, talán érdemes lenne velük konzultálni.

2009. dec. 10. 15:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Teljesen váratlanul, délután megjelent a főnök egy macskával

.

Egyébként nem undorodom az egerektől, kifejezetten aranyos állatnak tartom őket, csak egyszerűen félek tőlük, nem tehetek róla, az agyam a hibás..... :-))

2009. dec. 10. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!