A törpenyulaknál lehet alkalmazni fogyókúrát?
Nem írtad, mit eszik, miből mennyit kap?
Szerintem a táp adagját lehetne csökkenteni, illetve ha kap cukros dolgokat (gyümölcs, répa), akkor azokat. Több mozgás is segíthetne szerintem.
Sziasztok!
Nyuszinak semmi cukros kaját nem szabad adni,mert rászokik,mint az ember. Gyümölcs mehet naponta,de módjával.
Tápból is van cukormentes változat. Kétnaponta kaphat csak tápot,mert a magas ásványianyag-tartalom miatt vesekő alakul ki. Ha csak szénát kap, az is helyes, a természetben sincs táp:D.
A nyuszik tokája természetes jelenség, főleg idősebb korban. Az a lényeg, hogy úgy egészében duci-e?
Ahogyan az előző hozzászóló írta, normál mennyiségű kaja és mozgás. Ha kövér, nem szabad hirtelen meghajtani,mert a nyuszik szíve alapból gyengébb és hirtelen nagy terhelés hatására baj lehet belőle.
Elég a napi séta a lakásban, vagy kint :D.
Akkor ha jól értem, 6 evőkanál tápot kap/nap? Az rengeteg. Csökkentsd fokozatosan, reggel-este egy-másfél evőkanálnyi elég. (Még akár kevesebb is, van ahol napi 1 evőkanálnyit javasolnak csak, mondjuk az én nyuszim is "éhenhalna" annyi mellett, ő reggel-este 1-1 kanálnyit kap, mellette rengeteget szénázik.Egyébként ha jól tudom , azért javasolnak ilyen keveset, hogy ne menjen a szénaevés rovására a táp, illetve mert elhízhat tőle).
Mellé persze korlátlanul széna, ahogy írtad is. Meg próbáld meg kicsit megmozgatni, azt is fokozatosan.
A Vitakraft annyira nem rossz szerintem, de a Halywood vagy Versele-laga tápokat ajánlják leginkább a tapasztalt nyulasok (én nem vagyok annyira tapasztalt:), de Verselével etetek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!