A tengerimalac vagy a hörcsög a barátságosabb? És melyik nem hangoskodik annyira? Ha veszek akkor párban érdemes?
Nekem már mindkettő akadt a kezemre. szó szerint csüngött róla, mint karácsonyfadísz.:-))
A tengerimalac hangosabb, de éjszak ne aludj velük egy szobába, mert a kaparászásuktól majd megőrültem.
Volt olyan, hogy egyedül volt, de legtöbbször párba vettem őket, mert hittem abban, hogy jobban elvannak ketten.
Gondoltam ők is beszélgetnek:-)
nekem 3 törpehörcsögöm volt. az első kettő kinyírta egymást, szó szerint kivárták az időpontot, hogy ne legyünk otthon, és azonnal egymásnak estek. a harmadik már egyedül volt, elég jól bírta, aztán 2 hónap után, egy nap minden ok nélkül elpusztult. kapott zöldséget, vitamint, tápot, mindent... nem értem.
de az biztos, hogy a barátnőm normál méretű hörcsöge sokkal barátságosabb volt mindig is, nem harapott, míg a törpék folyton zizegtek, sosem tudtuk kézre szoktatni őket.
volt tengerimalacom is, szerintem ők teljesen mások, nagyon kedvesek, igazi kis barátok. :)
de ha két külön nemüt veszek akkor szaporodni fognak!
az se olyan jó, vagy mégis? :D
Melyik akkor a jobb az egynemüek vagy a különnemüek?Köszike!
Nem értem miért írja le mindenki ennyire a höriket. Nekem 6 törpehörcsögöm van, és ők nem hangosak, csak a kerekük. Párban vannak, fiú-lány, de én kivételes eset vagyok, nálam nem szaporodnak. Célszerűbb a nem kívánt szaporulat miatt TESTVÉR egyneműeket hozni. Mivel ők születésüktől kezdve együtt vannak, nem fogják bántani egymást. Adtam már örökbe testvér höriket, és nem bántják egymást. Sem a fiúk, sem a lányok.
Nem tudom, miért szidja mindenki a höriket, elbűvölő kis állatkák, nagyon intelligensek is, ha foglalkozva van velük. Az enyémek például kétlábon jönnek hozzám, amikor kint vannak, másznak fel a nadrágomon, hogy kézben szeretnének lenni. Ha olyan kedvük van, megülnek a válladon, és amíg te tanulsz, vagy tv-zel, ők ott alszanak.
Én szívből ajánlom őket, nagyon szerethető kis állatok.
Persze, aztán háromhavonta ellik a malacod, kétévesen elpusztul, a kicsiknek meg ki tudja, mi lesz a sorsuk.
Höriből egy terráriumban egyet érdemes tartani, nem társas lények, ha hiányt szenvednek valamiben, képesek megölni egymást.
A malacok viszont borzasztóan rosszul érzik magukat egyedül,belőlük legalább kettőt kell tartani, EGYNEMŰT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!